Pri Podlužianke-znecistena cesta

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý

V leviciach je pravidlom že na kraji vozovky, na chodniku, na parkovisku sa nachadza niekolkocentimetrova vrstva popadaneho listia.


Do 30.3. prebehlo čistenie ulice Pri podlužianke.

Dnes 9.4 som spravil par fotiek: okraj vozovky je na oboch stranach plny listia.


Ked si pozriete podnety na OPS stranke, na každej druhej fotke okolo aut je niekoľkoročne popadané listie. Kvalitný kompost tam kde nemá byt.


Čistiace auto preklučkuje medzi zaparkovanými autami a neporiadok zostane na vozovke.


V iných mestách funguje plánované pravidelné a hlavne poctivé blokové čistenie ulíc.

Týžden pred čistením ulice sa na začiatok ulice vyvesi oznam s datumom dňa čistenia ulice a zákaz státia.


Počas blokového čistenia sú poriadne vyčistené chodníky, vozovka, okraj vozovky a kanalove vpusty.

Nešlo by to takto aj v Leviciach?


...a polovicu podnetov na tychto strankach uz nebudete musiet riesiť.


Dakujem.

L.T.

14. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

MsÚ Levice
04. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedená cesta bola vyčistená v rámci čistenia mesta od zimného posypu v 12. týždni, viď https://www.odkazprestarostu.sk/levice/podnety/110655/pri-podluzianke-chodnik-znecisteny. 
V tomto podnete sú fotky, ktoré ukazujú, že na komunikácii  sú  opadané halúzky  a lístie zo stromov. Spôsob čistenia, ktorý navrhujete, Mesto vyskúšalo na iných komunikáciách v predchádzajúcich rokoch ( napríklad Okružná, J.Jesenského, J.Bottu), avšak bez väčšieho úspechu, nakoľko vodiči svoje zaparkované vozidlá napriek upozorneniam deň vopred a zásahu Mestskej polície nepreparkovali  inam.  V takomto prípade však mesto v rámci čistenia po zimnej údržbe vyzametá smeti spod vozidiel ručným spôsobom, ako sa stalo aj na ul. Pri Podlužianke a aj všade tam, kde parkujú vozidlá. Keďže sa však komunikácie zametajú priebežne počas celého roka, aj toto opadané lístie bude vyzametané. 
Ďakujeme za porozumenie. 

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
04. máj 2021

Lóránt T.

Dobrý deň, fotky boli fotene 10.4. cize ani nie 2 tyzdne po cisteni. Na prvej fotke je vidno ze na lavej strane kde neparkuju auta su lístie. Tu sa jedná o nedostatočné čistenie. Mozno ludia nevedia preco nemaju parkovat. Mozno keby ste komunikovali so spravcami panelakov a ty by ludom vysvetľovali a vysvetlovali. A ked uz ste vycerpali vsetky moznosti tak :auto odtiahnuť.
06. máj 2021

Lóránt T.

Evidentne nemata zaujem riesit poriadok na cestach. Vyhovarate sa na ludi pritom na lavej strane vozovky v jednosmerke nikto neparkuje. Ide len a len o nedostatocne cistenie cesty TSuzbami ktoreho kvalitu vykonania nikto nekontroluje. Aspon dakujem za uprimnost.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania