Saratovská-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Nina Macáková 31. januára 2022

Prosíme o doplnenie spojov zo zastávky Rybníky III. Koruna do mesta. Spoje majú veľmi veľké časové medzery cez týždeň a cez víkend sú dokonca obmedzené na len 3 spoje denne. V porovnaní so spojmi, ktoré chodia z Vinohradov cez víkendy každú hodinu, sú tieto z Rybníkov maximálne nepostačujúce a obyvatelia sú odkázaní na vlastnú dopravu, čo okrem poburovania zvyšuje aj uhlíkovú stopu.

01. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? odd. územného plánovania a stav. poriadku MsÚ Levice

MsÚ Levice
08. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, spoje na MHD Levice počas pracovných dní, ktoré zabezpečujú obsluhu zastávky Rybníky III.,Koruna a prepojenie centra mesta sú momentálne v dostatočnom rozsahu. Výhodnejšie je využívať spoje na linkách 3 a 10, lebo ich jazdná doba je kratšia ako u linky MHD 9. Ale aby spoje premávali v kratších intervaloch,to by muselo dôjsť k navýšeniu KM a tým aj pre mesto Levice k navýšeniu nákladov na MHD.
Obsluha cez víkend je iná a zastávku Rybníky III.,Koruna obsluhuje len linka 3, ktorá zabezpečuje obsluhu priemyselného parku Géňa a v ranných hodinách čiastočne linky 9 a 10. Mesto Levice počas víkendu obsluhujú linky 11 a 12, ktoré ale neobsluhujú zastávku Rybníky III.,Koruna z prevádzkových dôvodov (komplikovaná prejazdnosť ulíc Jána Švermu a Andreja Kmeťa). Obsluhu sídliska Rybníky na linkách 11 a 12 je zabezpečená zastávkami Perecká, Rybníky III., Ku Bratke, Perec a Saratovská, Rybníky II., preto počas víkendu odporúčam využívať menované zastávky, kde je ponuka spojov väčšia.
Cez víkend obsluhu mesta Levice a mestských častí zabezpečujú len linky 3,11 a 12,ktoré nepostačujú pokryť celé mesto lepšou obsluhu. Víkendová obsluha spojmi nie asi postačujúca, ale aby spoje premávali v kratších intervaloch a napr. bola aj lepšia obsluha zastávky Rybníky III.,Koruna, to by muselo dôjsť k navýšeniu KM a tým aj pre mesto Levice k navýšeniu nákladov na MHD.

ARRIVA Nové Zámky, a.s.
01. marec 2022

*pt*

v LV mame aj nejaku MHD? za 30 rokov som si nevsimol ... je to nieco ako Kolombova zena ... ak MHD nema fungovat stylom, ze pridem na zastavku a do 30 minut mi ide spoj, tak v meste ktore sa da cele prejst z jednej strany na druhu za 35 minut ani nema zmyslel

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.