Sokolovská-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Peter Kováč 31. marca 2022

Dobrý deň, na mestom spravovanej trávnatej ploche na Sokolovskej v Leviciach (za domom na J. Černáka 2 - od križovatky s Kalnickou po bránu pre vjazd auta) sa neustále množia psie exkrementy. Za včerajší deň som na ploche 78 m2 našiel 9 takýchto miest. Znečisťuje to pôdu, šíri sa z toho zápach, nedá sa tam normálne pohybovať a rozmnožujú sa tu baktérie. Pred pár rokmi bola táto plocha úplne čistá a nikto si takéto správanie ani nedovolil. Žiadam týmto mesto o nainštalovanie odpadkového koša so sáčkami na exkrementy, ktoré hádam prinútia majiteľov psov a zachovanie čistoty tohoto miesta. Okrem toho tu každý týždeň zbieram hromadu odpadkov (obaly od cukríkov, nanukov, chipsov, špaky, PET flaše, plechovky, atd.), čo tu nezodpovední občania vyhadzujú voľne na trávu za domom, akoby to bolo smetisko. Jedná sa pritom o odpad, ktorý sa voľne nerozloží. Odpadkový kôš tu je nevyhnutný. Ďakujem za riešenie

05. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

MsÚ Levice
05. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Na základe  § 6 zákona č. 282/2002  a Všeobecne záväzného nariadenia mesta Levice č. 62 o podmienkach držania psov  je majiteľ, osoba ktorá vedie psíka  ak tento znečistí verejné priestranstvo výkalmi, povinná bezprostredne ich odstrániť.
V zónach zastavaných rodinnými domami nie sú zriadené zóny na venčenie, v ktorých sú umiestnené smetné nádoby na výkaly, a preto  je majiteľ psíka, osoba ktorá ho vedie, je  povinná ich zahodiť do  vlastnej odpadovej nádoby.  
Upozorňujeme majiteľov psov, že v kancelárii prvého kontaktu na mestskom úrade /hlavný vchod, prízemie vpravo/ si môžu vyzdvihnúť  "psie" vrecúško určené na zber psích exkrementov. Po predložení dokladu o zaplatení poplatku za psa  im bude vydaných 6 roliek mikroténových sáčkov na aktuálny rok na zber psích exkrementov. 

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
05. máj 2022

Peter Kováč

Dobrý deň, to čo ste mi odpovedali po 30 dňoch som vedel aj doteraz, no osoby, ktoré mi toto spôsobujú pred domom to nevedia.
Ja viem, že v zónach zastavaných rodinnými domami nie sú v Leviciach zóny na venčenie, ale oni to nevedia.
Ja viem, že majiteľ psa je povinný chodiť zo sáčkom, ktorý mu dáte na meste, a zobrať si exkrement, ale oni to nevedia. Ste si istí, že všetci majitelia psov ich majú prihlásených a prídu si sáčky zobrať?
Povedzte mi však ako to mám ja riešiť, keď to Vy riešiť nemôžete? Pred domom mám exkrementy, nedá sa tadiaľ chodiť.
Za normálnej situácie by som tadiaľ nechodil, ale chodím tam preto, lebo tam dodávatelia firiem okolo domu a taktiež naši neprispôsobiví spoluobčania, ktorí chodia z Agrostavu, hádžu odpadky, čo je druhý problém, na ktorý ste nereagovali.
Ako riešenie z Vašej strany som si predstavoval dať tam značku Zákaz venčenia psov (riešenie prvého problému) a dať tam odpadkový kôš (riešenie druhého problému).
Ďakujem
08. máj 2022

Odkaz pre starostu Levice

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.