Nevhodná "oprava" Tichej ulice

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Matej Haško 13. februára 2015

Dnes (13.2.2015) nám "opravili" cestu na Tichej ulici. Použité kamene sú ale zjavne príliš veľké a nevhodné na cestu, po ktorej denne prejde v poslednej dobe dosť veľa áut. Predstavujú viacero rizík - môže poškodiť pneumatiku, odfrknúť spod kolesa a poškodiť okolité veci alebo dokonca zraniť okoloidúcich.
(Na fotkách je stav pred a po úprave)

PS: V lokalizácii nie je možné vybrať Tichú ulicu!

15. február 2015

jano

Zaujímalo by ma, ko sa na tomto nabalil...
18. február 2015

Martina Chladekova

opravoval to clovek so zmyslom pre humor
20. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v lokalite Svätojánska pustatina nebola vykonaná oprava komunikácie, len jej údržba. Oprava, rekonštrukcia tejto pôvodne účelovej nespevnenej komunikácie, sa má vykonať na základe už spracovanej projektovej dokumentácie po vydaní stavebného povolenia a po vyčlenení finančných prostriedkov v rozpočte mesta na tento účel. Pre zabezpečenie priechodnosti tejto nespevnenej rozjazdenej cesty sme v rámci bežnej údržby miestnych komunikácii zabezpečili odstránenie jám a vyjazdených kolají vyštrkovaním. Nakoľko v mesiaci február nie je kameňolom v prevádzke, firma Ing.Jozef Horniak-Vialle, ktorá na základe zmluvy o poskytovaní verejnoprospešných služieb na úseku miestnych komunikácií vykonáva údržbu miestnych komunikácií, použila štrk, ktorý mal k dispozícii. Podľa dohody s firmou uvoľnené a veľké kamene budú tento týždeň odstránené a začiatkom marca bude cesta upravená štrkom požadovanej frakcie.
Keďže sa jedná o komunikáciu bez základných nosných konštrukčných vrstiev, v rámci údržby nie je možné iným spôsobom zabezpečiť jej zjazdnosť.

Ing. arch. Eva Urgeová, vedúca odd. ŽP a komunálnych vecí MsÚ Levice
20. február 2015

Michal

nechapem, na co to tam potom sypali koli jednemu tyzdnu, ked sme to prezili celu zimu, tyzden to uz pockat mohlo, ale ak je efektivne povodne kamene odtial teraz pracne odstranovat a nahradit ich vhodnou frakciu, nie je problem
06. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Nedostatky boli odstránené v koncom februára, cesta bola v rámci technických možností opravená.

Ing. arch.Eva Ürgeová, vedúca odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania