Poľná-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
František 05. októbra 2022

Chýbajúce oplotené, uzavreté stojisko na kontajnery. Opakovane tu vznikajú skládky odpadu na zeleni v časti za smetiakmi. Asociáli a neprispôsobiví po prehrabaní smetiakov neuzatvárajú poklopy a vietor roznáša smeti. Je zarážajúce, že v centre mesta ešte nie je vytvorené ohradenie smetiakov. V iných častiach mesta sa osvedčili a obmedzilo sa znečisťovanie. Je to časť za "slobodárkou" oproti vchodu Na lúkach 13.

17. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

MsÚ Levice
09. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto zabezpečuje pravidelný vývoz objemového odpadu ( vyhodený nábytok, stoličky, sanita a podobne) z okolia tohto stanovišťa pred ubytovňou. Takýto odpad však patrí na zberový dvor a občania ho tam môžu vyviesť každý pracovný deň. Mestu odvozom takéhoto odpadu, mimo určených dní v roku, vznikajú zvýšené náklady na zber odpadov, čo sa však môže v budúcnosti premietnuť do výšky poplatku za odvoz smetí. Vybudovaním uzavretého stojiska pravdepodobne nezabránime ukladaniu objemového odpadu k nádobám, to je na zodpovednosti občana. Mesto však v budúcnosti uvažuje o zriadení uzatvorených stojísk aj v tejto lokalite. Na fotkách vidno, že po odvoze odpadu 27.10.2022 bol znovu vyložený ďalší veľkoobjemový odpad.
Mesto zabezpečuje 2x ročne zber veľkoobjemového odpadu z domácností, naposledy sa zber konal v októbri, kedy mali občania možnosť vyložiť objemný odpad. V iných termínoch majú občania možnosť odviesť odpad na zberový dvor na Mochovskej ulici.

Odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania