Separácia odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Roman 15. apríla 2015

Tak takto vypadá separácia odpadu v Leviciach v praxi. Toto sú odpadkové koše na Mochovskej 4 v Leviciach dňa 12.4. 2015. Buď je tu málo nádob na plastový odpad, alebo treba častejšie odpad vyviesť. Kto vie ?

15. apríl 2015

Ina

V prvom rade je to o ľuďoch, na prvý pohľad je jasné, že tam tie fľaše nie sú nahádzané tak ako sa má. tzn. fľašu stlačiť, teda vyfúknuť z nej vzduch. Do toho kontajnera vy sa ich potom zmestilo oveľa viac.
11. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, firma zabezpečujúca vývoz odpadu mala počas uvedeného týždňa technické problémy so zvozovými vozidlami. Napriek tomu, že pracovali na 2 smeny, zostali neodvezené kontajnery na plasty na celom sídlisku Rybníky III. Nedostatky boli odstránené v utorok 14.4.2015 v poobedňajších hodinách. Za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme.

Ing. Gabriel Šurányi, referát komunálnych vecí MsÚ Levice
06. február 2017

Eva

Plastový odpad

Už v piatok bol kopcom, dnes je pondelok podvečer a stále je plný. Načo máme triediť odpad, keď ho vytriedený aj tak musíme hodiť, kvôli plnému kontajneru, medzi ostatné smeti? Pred víkendom by mali byť smetné nádoby vyprázdnené.
07. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, kontajnery na plasty môžu byť preplnené každý 3. deň; pred zvozom /napr. dnes je zvoz papiera aj plastov/ sú všetky plné. Odvoz sa spravidla zabezpečuje 1x týždenne v zimných mesiacoch a 2x týždenne v letných mesiacoch. Počet nádob je v súlade so štandardami zberu uvedenými v príslušnej vyhláške. Môže sa stať, že dôjde k preplneniu nádob najmä v prípade jednorázového dovozu väčšieho množstva triedeného odpadu. Obsluha pozbiera aj plasty uložené vedľa nádob.

Odd. životného prostredia a komunálnych vecí, MsÚ Levice
08. august 2017

Eva

Smeti Mochovska ulica

Okolo kontajnerov je plno smeti, je jasne, ze je to aj o ludoch, ale pokial je kontajner na plasty plny uz v piatok, tak kam tie plasty mame vyhadzovat, ked je utorok a kontajner je este stale plny? A na ostatny odpad by pomohla dalsia nadoba.
Na tento problem som uz upozornovala a nejde len o to, aby sa to teraz vyriesilo, ale aby sa to nemuselo riesit opat.
10. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zber separovaného odpadu zabezpečuje firma Ing. Horniak Jozef - VIALLE a financovanie zabezpečuje oprávnená organizácia Envi-pak, a.s. Od 1.7.2016 zodpovedajú za zabezpečenie zberu. Po telefonickom dohovore s fi. Vialle bola dňa 10.8.2017 doložená nádoba na zber plastových fliaš na uvedenom stanovišti na Mochovskej ul..

odd. životného prostredia MsÚ Levice

09. apríl 2018

Roman

Plná nádoba na sklo

Plná nádoba na sklo na adrese Mochovská 4.
18. apríl 2018

Eva

Kontajner na papier Mochovská ul.

Už počas víkendu bol kontajner na papier na Mochovskej ul.16 plný, dnes je streda, stále nie je vyprázdnený. Je to bežný problém, navrhujem častejší vývoz papierového odpadu.
01. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, problém sa snaží mesto riešiť budovaním uzamykateľných kontajnerových stojísk, ktoré zabraňujú v rozfúkaní odpadkov, vyhadzovaniu "cudzieho odpadu" a tiež bránia vyberačom v prístupe ku kontajnerom.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania