Mochovská-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Gabriel Veličáni 07. mája 2023

Jedna z možností ako zlepšiť atraktivitu mesta a Levickej prírody pre návšetevníkov, turistov, či domácich by mohla byť cestička alebo chodník, možno troška rovný a spevnený popri rybníku zo zadnej strany kde je závora, najlepšie jeden pre cyklistov, jeden pre chodcov pre užitie si pohody a viac čerpať čas v prírode, určite by to ocenili rodiny s deťmi a aktívny dôchodcovia
taktiež.

16. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedomujeme si význam Chráneného areálu Levické rybníky a možností, ako by sa dali zatraktívniť a pritiahnuť do tejto lokality nových návštevníkov. Všetky silné stránky a príležitosti má mesto zapracované do SWOT analýzy, ktorá je súčasťou Stratégie rozvoja CR mesta Levice na roky 2021-2026. Je potrebné upozorniť na fakt, že mesto nevlastní pozemky v tomto areáli. A nakoľko ide o chránený areál, akékoľvek zásahy do prírody by museli byť v súlade so zákonom, aby sa nenarušil miestny biotop.
Vlastník rybníkov je oprávnený zabrániť verejnosti vstúpiť na jeho pozemky. Je len na ňom, či sa rozhodne, že bude akceptovať ľudí vstupujúcich za závoru, čím si vytvoria pozitívny vzťah k tejto lokalite a budú taktiež pozitívne vnímať i majiteľa a podporia jeho aktivity. V každom prípade platí, že mesto nemôže investovať do cudzieho majetku, preto tam nemôže vybudovať chodník ani cyklocestu.

referát marketingu a cestovného ruchu, Kancelária vedenia mesta, MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.