Zdevastovaný Amfiteáter v Leviciach

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Martin Hebert 08. júna 2015

Aspoň 5 rokov sa rieši čo dalej s tou to obludou mesta Levice.
Nachádza sa tu plno smetí čo ľudia nanosili, výkali a bezdomovci si s tejto budovi robia nocľaháreň je te nehorázne!

10. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v súvislosti s problematikou chátrania bývalého amfiteátra mesto riešilo a rieši možnosti jeho ďalšieho využitia, pričom aj na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva v apríli sa poslanci zaoberali touto otázkou.
Amfiteáter až do r.2012 slúžil ako prírodné kino a roky sa tu konali viaceré podujatia. Kvôli neustálym sťažnostiam obyvateľov okolia bolo Mestské kultúrne stredisko nútené nájsť na podujatia iné priestory a nevyužívaný amfiteáter bol následne vhodným lákadlom pre vandalov a bezdomovcov. Je to značná škoda, že mesto takto prichádza o tento areál, pretože dlhé roky bol obľúbeným miestom Levičanov, ktorí tu v lete trávili čas na čerstvom vzduchu pri filme alebo koncertoch a rôznych vystúpeniach.
Mestské kultúrne stredisko zabezpečuje v týchto priestoroch vrámci svojich finančných možností nevyhnutnú údržbu, aby tento areál úplne neschátral. Z dôvodu neustáleho vandalizmu bol zabezpečený vstup aj pódium senzorovým osvetlením a plánuje sa odstránenie mreží na vstupných bočných dverách a ich zamurovanie z dôvodu, že mreže zlodeji neustále vylamujú.
Cieľom mesta je, aby bolo využitie týchto priestorov čo najefektívnejšie aj vzhľadom na spokojnosť a záujmy obyvateľov. V prípade, že budeme mať k dispozícii konkrétne riešenia, budú verejnosti predložené na pripomienkovanie .

za MsÚ Levice
Ing. Adriana Macáková, útvar primátora
21. jún 2015

Martin Hebert

Dobrý deň , pozeral som na riadne zasadnutie ohľadom Amfiteátra, chcel by som sa spítať kedy bude výstavba toho nového projektu?
09. júl 2015

Martin Hebert

A ešte k tomuto podnetu mi nikto skoro neodpovedá , a vôbec čo s tím budem dalej , a tento krát čakám odpoved!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29. júl 2016

Martin Hebert

Toto nemá ani hlavu ani pätu .
13. jún 2017

Martin Hebert

Fíha to už je rok čo s tím nikto nepohol :O
21. august 2017

Martin Hebert

Levický amfiteáter v dezolátnom stave

Dobrý deň chcel by som poukázať na stav levického amfitéatra . Je vo veľmi dezolátnom stave a chodia tam prespávať bezdomovci , fetovať a nejeden krát som tam počul pústať aj pyrotechniku . Treba s tým už niečo robiť lebo prídeme o to pekné čo sme mali . Dopredu ďakujem .
02. január 2018

Martin Hebert

Dobrý deň, ďakujem za riešenie ale momentálne sa na tomto projekte nič nedá robiť. Čiže by som si prosil ako uzavretý. Ďakujem :)
23. október 2018

Matus Sziller

nehaj me to na pojoji je to tak jak tojak to upustili tak to sa niči a chatra to kebi bola rekunštrukcija
07. august 2019

Martin Hebert

Amfitéater sa v týchto dňoch rekonštruuje na lanový park, ktorý má byť hotový zhruba na jar 2020. Ďakujem za vyriešenie tohto dlhoročného problému. Podnet je konečne vyriešený. Ďakujem vám :)
04. máj 2020

Martin Hebert

Dobrý deň. Chcel by som vedieť aká je momentálna situácia z naším amfiteátrom. V lete roku 2020 sa mala začať výstavba lanového parku. Výstavba je v nedohľadne. Kde sa zase stala chyba? Za vyjadrenie ďakujem.
07. máj 2020

Odkaz pre starostu Levice

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
12. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pre budovanie stavby: „SEGOLAND – lanový park – amfiteáter Levice“ bolo dňa 19.02.2020 vydané rozhodnutie o využití územia i stavebné povolenie na: „Zmena stavby premietárne prestavbou a prístavbou na bufet“. Tzn. stavba SEGOLAND – lanový park je povolená a môže začať jej realizácia. Je plne v kompetencii investora stavbu uskutočniť a následne požiadať o jej kolaudáciu.

odd. územného plánovania a stavebného poriadku MsÚ Levice
07. august 2020

Martin Hebert

Tento podnet môžete dat ako vyriešený. Amfiteáter sa začína rekonštruovať čím sa tento problém vyriešil 🙂

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania