Levice a zatúlané psy

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Katarína 22. novembra 2015

V centre Levíc sa mi podarilo odchytiť zatúlaného psa, s obojkom, no bez označenia, ktorý niekoľko hodín pobehoval po okolí bez majiteľa. Po neúspešných pokusoch kontaktovať lokálny útulok (nik z uvedených kontaktných osôb Šťastného domova nedvíhal telefón), som so psom išla na Mestskú políciu, ktorá v iných mestách s podobnými prípadmi občanovi pomôže. Operačný pracovník, bez záujmu situáciu riešiť, mi dal len papier s t.č. na ktorom sa mi znova nik neozýval. Čo v takýchto prípadoch, mesto Levice?

01. december 2015

Odpoveď samosprávy

Ako vyplýva zo zákona o obecnom zriadení, základnou úlohou obce pri výkone samosprávy je starostlivosť o všestranný rozvoj jej územia a potreby jej obyvateľov. Zákonom č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti, v znení neskorších predpisov, bola daná obciam a mestám povinnosť zabezpečiť odchyt túlavých zvierat na území obce ( mesta ). Vzhľadom na to, že v zmysle vyššie uvedeného zákona o veterinárnej starostlivosti odchyt zvierat a ich umiestňovanie do útulkov a karanténnych staníc môžu vykonávať iba odborne spôsobilé osoby, Mesto Levice uzatvorilo zmluvu s poskytovateľom OZ Šťastný Domov – Happy House Levice na odchyt túlavých zvierat na území Mesta Levice.
Na základe Vami opísanej udalosti zo dňa 22.11.2015 operačný pracovník Mestskej polície Levice síce postupoval správne tým, že Vám poskytol telefónny kontakt na OZ Šťastný Domov, no vzhľadom na skutočnosť, že v danom čase nebolo možné telefonicky sa skontaktovať s pracovníkmi útulku za účelom odovzdania zatúlaného psa, mohol operačný pracovník od Vás zatúlaného psa prevziať a ustajniť ho v priestoroch Mestskej polície Levice a následne zabezpečiť jeho odovzdanie do útulku OZ Šťastný Domov v Leviciach.
Vyslovujem poľutovanie nad udalosťou, ktorá sa Vám stala a do budúcna sa bude Mestská polícia Levice snažiť podobným nedorozumeniam predchádzať.

Podľa vyjadrenia zástupcu OZ Šťastný domov mestská polícia preberie od ľudí privezeného túlavého psa a zabezpečí ich odvoz do útulku, doteraz neboli s tým žiadne problémy. Telefóny v útulku dvíhajú, dôvodom mohlo byť že sa pracovník práve dočasne nenachádzal v kancelárii.

Zdenko Lauroško, zástupca náčelníka MsP Levice
Ing. arch. Eva Ürgeová, vedúca odd. životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania