Rozpadajúca sa nemocnica

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Michal 04. decembra 2015

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či je v najbližšej budúcnosti v pláne rekonštrukcia NsP Levice, pretože vyzerá tak, akoby sa o ňu od jej postavenia nikto nestaral.

09. december 2015

IVAN

A ešte aj ja sa chcem kompetentných spýtať či mienite niečo urobiť s WC na poliklinike .Je to tam otras , na dnešnú dobu hanba .všetko rozbité , žiadne mydlo ,toaletný papier ,vreckovky. Viem že na všetkých poschodiach to je tažko udržať v poriadku ale na prízemý by malo byť slušné WC ked aj trebárs spoplatnene ale aby človek mal aspoň mydlo a WC papier.
17. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nemocnica nie je v majetku mesta, Váš podnet sme preposlali jej vedeniu na vyjadrenie.

za MsÚ Adriana Macáková, útvar primátora
23. december 2015

Denis Tóbiáš

Najsmutnejšie je keď človek príde blízkemu niečo na polikliniku vybaviť a počas pohybu v priestoroch levického lazaretu nájde na zemi krvavé obväzy pri pohotovosti, v čakárni mu do hlavy napadajú kúsky omietky a zdravý človek príde domov prechladnutý od zimy
19. január 2016

Odpoveď samosprávy

Nemocnice s poliklinikami, n.o., sú v nájomnom vzťahu s Úradom nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorý je vlastníkom nehnuteľností, ktoré sa nachádzajú v prevádzke ZZ Levice.

Čo sa týka rekonštrukcie polikliniky resp. ostatných budov, ktoré nemocnica využíva, na toto ako nájomca nemá vyčlenené finančné prostriedky a v zmysle nájomnej zmluvy, nezisková organizácia zabezpečuje bežné výdavky na nutné opravy v rámci budov, ktoré financuje z vlastných prostriedkov.
Ako nájomca nehnuteľností sa teda nemocnica nemôže zúčastňovať na rekonštrukcii budov, nakoľko nie je ich vlastníkom.

Čo sa týka sociálnych zariadení na poliklinike, tento stav je vážny, avšak nie je spôsobený nemocnicou, ale neprispôsobivými občanmi, ktorí sústavne poškodzujú a znehodnocujú majetok. Nemocnica pravidelne investuje do nákupov, ako aj do opráv týchto sociálny zariadení. Len na ilustráciu, v roku 2015, bolo preinvestovaný 910,00 EUR na nákup náhradných vodárenských dielov, ako aj murárske a maliarske práce a 820,00 EUR na nákup odcudzených vecí zo sociálnych zariadení /vodovodné batérie, splachovače, vodovodné ventily, dosky na WC ap./.

V roku 2014 nemocnica nakúpila odcudzené a poškodené veci v hodnote 1220 EUR.
Zdá sa nám, že tieto zbytočne vynaložené náklady, zaťažujú náš rozpočet a nie sme schopní ochrániť tento majetok, pretože krádeže a poškodzovania majetku sa dejú neustále v priebehu dňa.

Radi by sme zabezpečili pre pacientov komfort aj na sociálnych zariadeniach, avšak vynakladaním týchto nepredvídaných a zbytočných nákladov, nevidíme opodstatnenie, aby sme vybavovali sociálne zariadenia mydlom alebo toaletným papierom, pretože tieto veci, by na mieste zostali iba krátku chvíľu a napokon takéto vybavenie nie je ani štandardom v žiadnom zdravotníckom zariadení.

Ďakujem za pochopenie a aj napriek daným okolnostiam sa v budúcnosti budeme snažiť zlepšiť vybavenie našej nemocnice.


Ing. Hlavács Rudolf
riaditeľ ZZ Levice
Nemocnice s poliklinikami, n.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.