Praskliny a pleseň v MŠ na Dopravnej ulici v Leviciach

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Marek 21. januára 2016

Praskliny a plesne v MŠ na Dopravnej ulici v Leviciach

25. január 2016

Odpoveď samosprávy

Mesto Levice rieši problém MŠ Dopravná už niekoľko rokov v rámci pridelených finančných prostriedkov v rozpočte mesta. Statickým posudkom vypracovaným p. Ing. Matyom bolo skonštatované, že zistené poruchy na MŠ patria medzu poruchy staticky nevýznamné. Už v minulosti na základe tohto posudku boli realizované opatrenia, ktoré z neho vyplynuli a to :
- Vyčistenie dažďových zvodov a zabezpečenie dôkladného napojenia a utesnenia týchto spojov do kanalizácie, čím sa zamedzilo podmáčaniu základovej škáry od dažďových vôd zo striech
- Staticky ( podbetónovaním ) bola zabezpečená spojovacia chodba v celej dĺžke, ktorá vykazovala najväčšie poruchy
- Boli poopravované omietky, maľby a nátery a v určitých miestach boli umiestnené sadrové terčíky za účelom pozorovania pohybov konštrukcií
Nakoľko pozorovaním bolo zistené, že stavba stále pracuje, praská a dochádza k tvoreniu plesní, máme za to, že väčšina týchto zmien je zapríčinená tým, že schodiskové priestory nie sú vykurované, čím vzniká veľký tepelný most medzi vykurovanou a nevykurovanou časťou MŠ.
Mesto Levice t.č. zahájilo projektovú prípravu na rozšírenie ústredného kúrenia do schodišťových priestorov, výmenu okien a dverí, opravu vnútorných omietok a následne vonkajšie zateplenie týchto priestorov. Časť týchto prác podlieha stavebnému povoleniu a zároveň odsúhlaseniu finančných prostriedkov v MsZ. V rámci možností je predpoklad, že do konca augusta by sa mohla väčšia časť uvažovaných prác zrealizovať.
Do toho času zabezpečíme protiplesňové nátery.


JUDr. Daniela Süssová, vedúca odd. správy a evidencie majetku, MsÚ Levice
09. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, materská škola na Dopravnej ulici bola v r. 2017 zrekonštruovaná. V rámci prác sa uskutočnilo zateplenie schodiskových priestorov s rozšírením ústredného kúrenia, zateplenie strechy a zateplenie spojovacej chodby so zamurovaním okenných otvorov z dôvodu únikov tepla. Vo všetkých pavilónoch boli vymenené okná a dvere a zmodernizované sociálne zariadenia vrátane nových obkladov, dlažieb a maľoviek. Taktiež fasáda aj steny v interiéri dostali nový farebný náter.

MsÚ Levice

20. december 2021

Levice

podnet vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania