Nedostatok smetných nádob

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Eva 28. marca 2016

Na ulici Ku Bratke je nedostacujuci počet smetných nádob a takto to tam vyzerá cca 2-3 dni po odvoze + bordel aj v okolí

06. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nádoba, ktorá je nafotená z protiľahlého činžiaku je umiestnená nešťastne - nie je to oficiálne stanovište kontajnerov, v podstate kontajner patrí do neďalekého stanovišťa na protiľahlej strane, kde sú ďalšie 4 nádoby. Keby ľudia neboli pohodlní, mohli odpad, ktorý je okolo tejto nádoby, zobrať na toto miesto. Podotýkam, že jedna nádoba je v priemere na 21 bytov, pričom tento 3-posch. činžiak má 16 bytov, čiže kapacitne s nádobou problém nie je. Problémom môžu byť aj protiľahlé prevádzky, ktoré môžu bez nášho vedomia do tejto nádoby odpad hádzať. Tomu môžu zabrániť len občania svojím ohlásením, nakoľko podnikateľské subjekty majú iný systém odvozu aj platenia za odpad.
Predpokladáme, že premiestnením nádoby k štyrom pôvodným obyvatelia nebudú súhlasiť. Keďže doteraz sme v tejto lokalite neevidovali podobné podnety, nádobu ponecháme ma pôvodnom mieste a budeme ju sledovať. V prípade, že sa bude situácia opakovať, bude nádoba premiestnená na pôvodne určené stanovište, kde je dostatok miesta.

Ing. Gabriel Šurányi, ref. odpadového hospodárstva MsÚ
15. máj 2016

Eva

Dobrý deň p. SURANYI....pri všetkej úcte, toto je stanovište kontajnerov už od čias Sita. Vždy tam boli kontajneri dva, dokonca tie plechové od Sita boli kapacitne väčšie. Tuším minulý rok nejaký nepodarok jeden z tých plastových zapálil. Zhoreny sa zobral, ale nový sa nepriniesol. Nebolo by jednoduchšie radšej vysypat poloplny kontajner, ako zbierať rozfukane smeti po okolí?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania