Stará drevenica pri škole

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Martin Hebert 06. apríla 2016

Dobrý deň , už som dlho nepridal žiadny podmet sídlisko Vinohrady boli zatial pokojne až kým som nenarazil na starú drevenicu. Táto drevenica asi niekomu patrila a zhorela pred niekoľkými rokmi do tla . Tak prosím dá sa s tím niečo robiť a dopredu ďakujem.

06. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Podnet bol odoslaný na odd. správy majetku na preverenie vlastníka pozemku, na ktorej uvedená drevená stavba stojí.

za MsÚ
Ing. Adriana Macáková, útvar primátora
12. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Po preverení katastra nehnuteľností bolo zistené, že predmetná "zhorená stavba" nie je zapísaná na liste vlastníctva a ani zobrazená na kópii z katastrálnej mapy, čiže právne neexistuje a preto ju stavebný úrad nemôže nariadiť odstrániť.

Ing. arch. Mária Navrátilová, vedúca odd. územného plánovania a stav. poriadku
12. máj 2016

Marian Staron

kedže tam ale je predmetná zhorená stavba (viď fotografia), a nie je na mapách, tak je to čierna stavba a k tomu prislúchajú tiež nejaké pravidlá na jej odstránenie, čo má tiež niekto v kompetencii a odpoveď že sa nedá a nemôže je len zavádzajúca a niekto si zlahčuje plnenie povinnosti a nerieši to, čo má keď je na to upozornený
19. máj 2016

Martin Hebert

Lepšie by som to nepovedal Marian Staron.
03. jún 2016

Marian Staron

tu na tomto priklade vidiet, ako si kompetentni vedome neplnia ulohy a radsej prdia do stolicky, nez aby zdvihli rit a riesili vzniknuty problem, odpovedou zo dna 12. apríl 2016 od Ing. arch. Mária Navrátilová, vedúca odd. územného plánovania a stav. poriadku - cely problem pre instituciu skoncil, preto tak aj mesto vyzera, ze staci odpoved, vsak ludia na to zabudnu a nie riesit problem, ktory je okaty a nevyvratitelny (fotodokumentacia), jednoduchsie je napisat, ze neexistuje (hoci existuje) a je vymalovane, takuto osobu treba urychlene z daneho postu odstavit a dat tam osobu, co ma zaujem riesit problemy a hlavne ich odstranit
09. júl 2016

Bagara

TOTÁLKA ÚPLNÝ SÚHLAS!!! Nechápem prečo to MsÚ nedokáže zlikvidovať ako čiernu stavbu?! (majiteľovi pozemku by som dal tučnú pokutu /pred tým mali byť výzvy na odstránenie čiernej stavby a poukázanie na sankcie/_ale asi to je niekto z MsÚ alebo jeho rodina :-)) Potom je to ťažké až neriešiteľné!!! hihihi :-P
18. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Predmetná zhorená stará drevenica je v súkromnom vlastníctve. Vlastník bol vyzvaný na jej odstránenie. To je všetko čo vieme urobiť. Stavba právne neexistuje, stavebný úrad preto nevie nariadiť jej odstránenie. Stavba sa nachádza na súkromnom oplotenom pozemku, nikoho neohrozuje a z estetického hľadiska to asi vlastníkovi neprekáža.




Ing. arch. Mária Navrátilová, vedúca odd. územného plánovania a stav. poriadku
20. júl 2016

Bagara

Takže ak to správne chápem podľa Ing. arch. Navrátilovej - keď máš v meste pozemok vo vlastníctve a postavíš si tam na čierno (bez povolení) tzv. "kupleraj" - tak Mesto nemôže nič iba vyzívať na odstránenie??? Kde sú tučné sankcie za čiernu stavbu??? Veď predsa STAVEBNÝ ÚRAD by mal konať a uložiť peňažnú pokutu vo výške, že by sa z toho majiteľ po ... toto!!! :-)
18. august 2016

Marian Staron

NERIEŠENÝ

problem slovne vyrieseny, v realnom zivote nie, zhorena stavba je stale na mieste, kompetentne urady hraju mrtveho chrobaka, ze sa ich to netyka, nechapem, naco mame zakony, predpisy a nariadenia, ked ich kompetene urady nevyuzivaju a nepostupuju podla nich, bolo by vhodne vyvodit tvrdu zodpovednost za neplnenie si pracovnych povinnosti kompetentych osob, potom by sa urcite nieco v meste zmenilo, keby bola vola tychto osob nieco riesit a vedeli by, ze budu za to mat postih, ak to nevyriesia !!!!!
28. september 2017

StEvo Liptak

Ta zhorena drevostavba ma pod sebou hlboku betonovu dieru (zrejme byvalu pivnicu) bez schodov. Je necelých 30 metrov od zakladnej skoly na Vinohradoch. Myslim, ze niekto caka na nejake nestastie.
Marian Staron ma pravdu, za ciernu stavbu existuju aj motivujuce penazne sankcie, nielen napomenutia. Okrem toho je ten pozemok kvalitne zarasteny a neupraveny, takze by sa tam mohol pozriet aj odbor zivotneho prostredia.
17. október 2017

Martin Hebert

Neriešený , najlepšie . Ako inak :/
21. december 2017

Martin Hebert

Po roku je podnet vyriešený. Predmetná stavba je už zbúraná :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.