Opustený dom na Saratovskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Eva 01. júna 2016

Dom po úmrtí majiteľov bol predaný novému majiteľovi. Ten sa o nehnuteľnosť vôbec nestará. Pôvodná zeleň nadobudla po mnohých rokoch také rozmery, že pripomína džungľu. Oplotenie nehnuteľnosti konáre poškodili, prerastajú až nad chodník, bránia chodcom v prechode. Vegetácia prerastá aj do susediacich pozemkov. Ani príslušná firma, ktorá na jar vykonáva údržbu ciest a chodníkov, nevenuje úseku pred domom pozornosť. Zámerne necháva túto časť neočistenú. Do areálu nehnuteľnosti začínajú chodiť cez poškodené oplotenie cudzí ľudia, úkryt tam nachádzajú túlavé mačky, rôzne druhy vtákov. Všetko pôsobí negatívne a rušivo. A čo majiteľ nehnuteľnosti?

06. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet bol odoslaný dňa 1.6.2016 na odd. životného prostredia MsÚ Levice aj mestskú políciu Levice na riešenie

MsÚ
14. jún 2016

Eva

Minulý týždeň firma Viale očistila chodník pred domom, odstránila konáre prerastajúcej zelene. Problém z môjho pohľadu považujem za doriešený. Vzťahom na to, že sa jedná o súkromný pozemok, ďalšie možné riešenia by boli zasahovaním do vlastníckych práv majiteľov.
15. jún 2016

Eva

Minulý týždeň firma Viale zabezpečila odstránenie prerastajúcej vegetácie z pozemku a vyčistila chodník pred domom. Ich zásahom sa daný stav problému zlepšil. Je potrebné tieto úpravy robiť podľa potreby.
22. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Vlastník pozemku bol vyzvaný k riešeniu problému prerastajúcich náletových a invazívnych rastlín pravidelným čistením svojho pozemku.

Ing. arch. Eva Ürgeová, vedúca odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ
03. august 2018

Ľuboš Pospiš

Zarastený chodnik zo súkromného pozemku

Zo súkromneho neobyvaneho pozemku ul. Saratovskáč.14 prerastáju kríky stromy a burina , tak že je zamedzenie chodit po chhodníku. Navyše má pozemok poškodené oplotenie a z tohoto dovodu je sprístupnený pozemok neprispôsobivým občanom ktorí tu prebývaju v noci robia hluk a vyytvárajú smetisko na súkromnom pozemku odkiaľ bolo viackrát vidno chodiť potkanov čo je z hygienických dovodov neprípustné nakoľko je pozemok v zastavanej zóne!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania