Dlhodobo stojace vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Beata 02. júna 2016

Na parkovisku pred Saratovskou 59 stojí toto vozidlo už vyše pol roka a zbytočne zaberá parkovacie miesto ostatným vozidlám. Vozidlo má neplatnú STK, ktorá padla v máji.

06. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet bol preposlaný dňa 2.6.2016 na mestskú políciu Levice na riešenie

MsÚ
06. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia vykonala šetrenie vo veci státia motorového vozidla Zn. OPEL VECTRA bordovej farby, EČV : LV-501DY, na vybudovanom parkovacom mieste na Saratovskej ul. v Leviciach. Vozidlo je zapísané v evidencii motorových vozidiel na fyzickú osobu a má pridelené evidenčné číslo vozidla. V súlade s ustanovením § 49, zák. č. 223/2001 Z.z o odpadoch, motorové vozidlo nespĺňa kvalifikáciu starého motorového vozidla (vraku) a preto prevádzkovateľ vozidla neporušuje platnú legislatívu a nenapĺňa znaky protiprávneho konania tým, že prevádzkovateľ nepoužíva motorové vozidlo a vozidlo stojí na vybudovanom parkovacom mieste na Saratovskej ul. v Leviciach.
Ďalej bolo zistené, že prevádzkovateľ vozidla sa nepodrobil v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady pravidelnej emisnej a technickej kontrole spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom, čím si nesplnil povinnosť vyplývajúcu z § 21, ods. 1, písm. b), zák. č. 725/2004 Z.z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Mestská polícia Levice uvedenú vec odovzdala Okresnému úradu v Leviciach, Odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií ako vecne a miestne príslušnému orgánu k priamemu vybaveniu.


Zdenko Lauroško, zástupca náčelníka, Mestská polícia Levice
14. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetné vozidlo sa už na parkovisku pred vchodom Saratovská 59 nenachádza.

za MsÚ Levice Adriana Macáková, útvar primátora



Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania