Kamenné kvetináče pred ÚPSVaR

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Bagara 13. júla 2016

Nechápem že ÚPSVaR naháňa ľudí aby si odpracovávali poctivo DvHN (dávku v hmotnej núdzi), ale pred svojou budovou majú spúšť. Kamenné kvetináče by mali byť ozdobou úradu aj pre okolo idúcich a možno aj návštevy zo zahraničia + dekorovať silu snahy úradu mať všetko na úrovni, zodpovedne a vzorovo. Toto je vizitka úradu?

13. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet bol odoslaný na okresný úrad na riešenie.

MsÚ
21. júl 2016

Bagara

Takmer 2. týždne!!! A nič! Koľko času potrebuje ÚPSVaR na vyriešenie 60. minútovej roboty??? Aj tak budú alibisti a zneužívači - zneužijú sociálne odkázaných ľudí aby to okopali tak povediac „Zadara“!!! Kde majú údržbára??? a upratovačku??? Ale koncoročné odmeny idú, že??? 
22. júl 2016

Zdenka M.

Súhlasím ,ale asi by to nemal kto polievať keď už ani teraz o to nemajú záujem.
Alebo by tam mohli dať aj trvalejšie rastliny ako tuje. Alebo osloviť dáku organizáciu a ponúknuť kvetináče na adopciu ako je to rozbehnuté v iných mestách.Prešov, Lipt.Hrádok, a určite sú aj ďalšie mestá.Mesto by si šplhlo. Dali by sa do TV a boli by ešte aj hviezdy.
22. júl 2016

Bagara

Ste veľmi vtipná pani Zdenka :-) To sa mi veľmi páči ! A ináč máte pravdu (kto už by to len polieval_tam skape pes? - aj sukulenty - napr. kaktusy hihihi :-D) a dobrý námet ! Údržbára prepustili asi pred 2. mesiacmi (nemali žiaden dôvod), upratovačky samé nestíhajú celú budovu upratať ! Prenajať by kamenné kvetináče mohli (je ich veľmi veľa v meste), a máte pravdu - NIEKTO by bol v televízore a prihrial si okrem Ega aj svoju pozičnú polievočku, kde by sa tvárili ako Majstri sveta že objavili koleso ako v Mezopotánii dlhé roky pred Kristom !!! hihihi :-D
19. august 2016

Bagara

Je smiešne až komické že to asi v sociálnej núdzi ľudia okopali - lenže choďte sa tam pozrieť - zas tam je asi 15cm burina a ŽIADEN KVET!!!
27. september 2016

Bagara

VIZITKA ÚPSVaR v Leviciach - prešli 2. mesiace a situácia taká istá ak nie horšia - iba druh buriny a pocet sa zmenilo, kto je zodpovedný za renomé úradu?
03. november 2016

Bagara

ZAS A ZNOVA nedokáže niekto z úradu potvrdiť už NIEKOĽKO TÝŽDŇOV že VEC je doriešená!!?? :-(
04. november 2016

Odkaz pre starostu Levice

Pán Bagara, ak to nedá vedieť samospráva, stačí, aby napísal autor podnetu komentár a potvrdil, že podnet je vyriešený.

S pozdravom,
Pavla Rachelová
([email protected])
07. november 2016

Martin

Choďte sa tam teraz pozrieť! Burina minulosťou, pohrabané a pokiaľ som si dobre všimol SBSkára ÚPSVaR v Lv, tak to ten pán aj posial sadivom!! Neviem, či to dostal príkazom, alebo to spravil sám od seba (mám dojem, že som ho videl v TV Markíze hovoriť o prírode a tak by som sa ani veľmi nečudoval, keby to spravil sám od seba...), ale rozhodujúce je, že konečne na jar sa v tých piatich kvetináčoch objavia kvietky! Teda, kým to zas nezničia ľudia, ale na to by mala asi dozerať naša Polícia, či?!?
08. november 2016

Bagara

Ešte nejaké Motto: :-) Ja nemôžem zato že máte technicky nepostačujúci portál, kde nútite poslať aj fotky pre aktualizáciu podnetu. /často to nie je potrebné ani možné/. Čím si vysvetľujete, že keď autor podnetu udá aktualizáciu - tzv. "Zdochol pes" a už sa MÁLOKTO venuje danej problematike z MsÚ??? Nebolo by vhodné zariadiť, že keď sa dá aktualizácia /v podstate objektívne relevantná/, tak sa podnet presunie na začiatok web stránky ako nový podnet???
Vážená pani Rachelová,
Ste pekná mladá bruneta s vysunutou bradou - Vy asi žartujete – som neskutočne rád že máte zmyslel pre humor :-) JA chodím každý deň do práce okolo kamenných kvetináčov a som zamestnaný na okresnom (obvodnom) úrade, resp. ÚPSVaR? JA som zodpovedný a beriem plat za výzor a stav úradu po technickej a vizuálnej stránke??? JA som platený za služby verejnosti v okrese z daní mestských platcov - obyvateľov??? Ak ste Vaše tvrdenie mysleli vážne v diskusii – tak nemáte čo robiť ako zamestnankyňa portálu „Odkaz pre starostu“, ktorý by mal byť MAX. nestranný!!!
08. november 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

aktualizácie slúžia na to, aby sa poukázalo na vývoj podnetu (či už riešenie/neriešenie-pretrvávanie problému). Pokiaľ nechcete/nemôžete pridať aktuálnu fotku, môžete na neriešenie podnetu upozorniť aj vo forme komentáru v diskusii a podnet môže byť aj na základe neho administrátorom opätovne odoslaný samospráve. Aktualizácie nemajú slúžiť len na zviditeľnenie príspevku, ktorý má charakter komentáru.

K druhému problému - samozrejme, je výborné pokiaľ samospráva (alebo iný zodpovedný subjekt) sama informuje o tom, že bol podnet vyriešený, ale sme radi keď nám takéto informácie oznámia aj užívatelia - žiadnu samosprávu nevieme k informovaniu donútiť a niekedy táto informácia jednoducho týmto spôsobom "putuje" dlhšie.

Mimochodom, administrátori OPS túto "funkciu" vykonávajú dobrovoľne vo svojom voľnom čase a nepoberajú za ňu žiadnu odmenu. Vaše útoky naozaj nie sú namieste a chcel by som Vás poprosiť o slušnosť v diskusii.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
09. november 2016

Bagara

Vážený pán Kollárik /neviem či máte nejaké tituly/,
NIE SOM DOSŤ SLUŠNÝ A PRE VÁS KOMFORTNÝ??? Tak po 1.: iba som reagoval na Vašu čudnú kolegyňu, ktorú nejakým zvláštnym spôsobom obhajujete!, 2.: presne píšete, že: „môžete na neriešenie podnetu upozorniť aj vo forme komentáru v diskusii a podnet MOŽE BYŤ aj na základe neho administrátorom opätovne odoslaný samospráve“. Lenže k tomu nedochádza takmer nikdy – česť výnimkám! Prax je taká, že aktualizácia podnetu – už nehovoriac o diskusii_komentároch je úplne mlátenie prázdnej slamy!!! /a netvárte sa že to robíte úplne zdarma – to Vám tieto rozprávky nikto neuverí :-D
09. november 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnety sa zvyknú vo väčšine prípadov po aktualizáciách preposielať samosprávam znova - to, že sa samospráva rozhodne opäť neodpovedať však už neovplyvníme. Dobrovoľní administrátori, ako už názov napovedá, naozaj túto robotu robia bez nároku na odmenu - robia to preto, lebo chcú prispieť k zlepšeniu našich spoločných verejných priestorov. Preto je namieste si ich dobrovoľnícku prácu vážiť. Ja ako správca portálu poberám plat od Inštitútu SGI - okrem Odkazu pre starostu, ktorý má minimum vlastných finančných prostriedkov, však mám na starosti aj iný projekt. Ak by ste mali ďalšie otázky k financovaniu, kľudne mi napíšte.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
30. november 2016

Bagara

Vážený pán Kollárik a Vážená pani Rachelová!
Ospravedlňujem sa za možno horlivejšie slová a moje tendenčné názory! Neprávom som si trošku viac rypol! Verím že robíte iba dobro pre mestá vo voľnom čase – nepoznám Vaše priame osobné príjmy z tejto aktivity a ani mi nie je súdené ich rozoberať. V každom prípade robíte veľmi dobrú a užitočnú robotu! Ide mi iba o to aby úradníci riešili VEC zodpovedne, rýchlo a objektívne. Prečo už aktualizáciu takmer vôbec neriešia? Nebolo by možné každú individuálne posúdiť a aktualizáciu ak nebola doriešená /seriózne nebola doriešená/ posunúť na 1. miesto v zozname podnetov? Ako ich motivovať aby vyriešenú vec sami preklopili do statusu – „Vyriešené“? /hoc bez fotiek/
14. december 2016

Bagara

... pán Martin – som veľmi rád že sledujete dianie na ÚPSVaR a že konštruktívne kriticky hodnotíte veci /napr. parkovanie/. Myslíte že vysievať semená kvetov /hoc akých rastlín/ v pokročilú jeseň je agrotechnicky správny termín sejby a nehrozia riziká klíčenia? /mráz a krátke dni – málo denného svetla a tepla/. Je veľmi otázne či niečo z toho na jar vzíde. SBSkár konal s veľmi dobrým úmyslom, ale pravdepodobne zbytočne.
02. január 2017

Martin

pán Bagara, mali by ste si viac naštudovať botaniku alebo aspoň záhradkárstvo. Inak by ste vedeli, že druh okrasnej rastlinky Tagetes patula, ktorá je jednoročnou rastlinou. Vysievať semená má zmysel až po ich vytvorení v strede jesene, čo je prípad aj z Levíc. Ak naša Mestská Polícia dá pozor aspoň na to, aby ľudia nehádzali špaky do kvetináčov, ale do blízkeho smetiaka, tak šanca, že rastlinky vzídu je vysoká.
03. január 2017

Bagara

Pán Martin, urážať ma nemusíte! Som presvedčený že som dostatočne študovaný aj vzdelaný – aj Vy? O čom vlastne točíte? Ja som nepísal že sa nemôžu a nedajú okrasné kvety vysievať na jeseň do voľnej pôdy (exteriérne trvalé stanovište), ale je to hlúposť - hovadina. Poukázal som, že je vhodnejšie z dôvodu značných strát životaschopných semien v zime a veľmi veľkého rizika klíčenia (krátke dni_nedostatok denného svetla, mráz) robiť výsev na jar keď je pôda dostatočne teplá. Ja som netušil aký druh rastlín tam SBSkár vysieval a veľmi sa čudujem že Vy to viete presne. Žeby ste boli práve Vy ten SBSkár, ktorý robil výsev a pracuje na ÚPSVaR? Aksamietnica rozložitá klíči pri teplote okolo 15ºC – prosím naštudujte si to! Robí sa predpestovanie sadeníc v domácich podmienkach, tzn. v teple – výsev v marci a výsadba von po odznení neskorých jarných prízemných mrazíkov (možno až okolo Žofie)! Výsev semien priamo na záhon (von) sa odporúča vykonávať v máji kedy nehrozia prízemné mrazíky! (iné je všetko, ak sa celý postup robí vo vykurovanom skleníku) Aksamietnica musí mať pôdu dobre zásobenú živinami, dostatok zálievky (neznášajú dlhodobé sucho a horúce počasie bez vody) – myslíte si naivne že v tých kamenných kvetináčoch majú/budú mať vhodné podmienky (napr. živiny, závlaha)? Podľa mňa by sa tam lepšie hodili iné druhy okrasných rastlín, popr. kvetov (menej náročné).
04. január 2017

Martin

Pán Bagara, nie, nie som ten sbskár. Len som vyštudovaný botanik. Nič viac, nič menej. Komunikovať s Vami už viac nemienim a prosím Vás, nereagujte viac na moje komentovanie.Majte sa.
05. január 2017

Bagara

Prepáčte mi to pán Martin, ospravedlňujem sa ak som sa Vás dotkol – už nebudem komentovať Vaše podnety a komentáre. Ale keď Vy ste vyštudovaný „Botanik“, tak ja som prezident Ugandy. Akože nepoznáte úplné ZÁKLADY pestovania rastlín? Odkiaľ ste vedeli presne /latinsky/ aký druh rastliny tam SBSkár na jeseň vysieval - ak nie ste práve Vy ten SBSkár?

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.