Cestná Komunikácia Staré Levice - Kalinčiakovo

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Martin 01. augusta 2016

Dobrý deň prajem. Chcel by som Vás požiadať o urýchlené riešenie dopravnej situácie na miestnej komunikácií medzi Kalinčiakovom a Starými Levicami. Spomínaná komunikácia nie je ani cestou 3. triedy no aj napriek tomu je veľmi hojne využívaná motoristami, a čo ma teda udivuje tak bežne tadiaľ chodia taxíky, autá rozvážajúce pizzu, kebab a pod. Podľa mňa by na tieto účely mali využívať cestu č.564. Ja sa teda pýtam, ako sa má cyklista dostať z Levíc na šiklóš alebo do Kalinčiakova aby sa vyslovene nebál o svoje zdravie? Veď podľa vyhlášky musí auto obiehať cyklistu s odstupom aspoň 1,5m a tu sa prakticky ledva zmestí auto a cyklista vedľa seba. To, že Vás obiehajú v poriadnej rýchlosti a tých áút je plno to máte ako bonus. Dlho som váhal, či tento podnet napíšem ale myslím, že už je čas.

02. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet bol odoslaný na referát dopravy MsÚ a mestskú políciu na riešenie

MsÚ
07. september 2016

Odpoveď samosprávy

Správcom tejto účelovej komunikácie je Poľnohospodárske družstvo (PD) Levice, pričom cesta je určená pre ich mechanizmy. V minulosti osadené dopravné značenie bolo neustále znehodnocované vandalmi a pre potreby PD Levice nie je ani takéto dopravné značenie potrebné. Zo strany dopravného inšpektorátu bolo PD Levice viackrát vyzvané na zabezpečenie obnovy poškodeného dopravného značenia a preto PD Levice požiadalo o trvalé odstránenie dopravného značenia, s čím dopravný inšpektorát súhlasil.
V prípade, že správca komunikácie osadí zákazové dopravné značenie, Mestská polícia Levice bude vykonávať dohľad nad dodržiavaním tohto dopravného značenia.


MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania