Častý neporiadok pri smetiakoch

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Simona 13. septembra 2016

Poprosím o odstránenie odpadkov. Veľmi často je tu neporiadok. Riešením by bolo urobiť ohradu na zamykanie. Ráno chodím na autobus a je to hrozné sa pozerať na ten neporiadok. Ďakujem

14. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, takýto stav je pri kontajneroch po víkende a nájazde vyberačov kontajnerov. Miesta na odpady v kontajneroch je dostatok, niektoré sú poloprázdne, ale vyberači odhadzujú "vytriedený odpad" pod seba. Riešením by bolo uzamykanie stojísk kontajnerov, ale na ich realizáciu už tento rok nemáme finančné prostriedky. Aktivační pracovníci priebežne upratujú priestory okolo kontajnerov. Okolie kontajnerov na Pereckej ulici bolo vyčistené 14.9.2016.




Ing. Gabriel Šurányi, ref. pre komunálne odpady
21. september 2016

Bagara

Takáto situácia nie je iba na Rybníkoch (I., II., III., V.) ale v podstate takmer všade na sídliskách - niekde častejšie a vo väčšej miere, inde zas menej. No podľa môjho názoru by tieto tzv. „BIOHAZARD“ práce nemali vykonávať sociálne odkázaní obyvatelia mesta!!! Je to veľmi nebezpečné pre samotnú nákazu, resp. kontamináciu človeka (infekciu: baktérie, vírusy, huby atď.) a jej šírenie medzi ostatných ľudí (veľmi často sa trhajú latexové ochranné rukavice). Videl som aj to že poberatelia dávky v hmotnej núdzi čistili priestory smetných košov úplne bez rukavíc. No videl som na vlastné oči i to ako v niektorých prípadoch upratovali a čistili kontajnerové stanovištia samotní pracovníci VIALLE (pri odvoze smetí). Jednak dostávajú zato bežný plat a sú aj riadne školení + majú aj väčšie možnosti ochrany a zodpovednosť (aj hmotnú) dodržiavať hygienické a bezpečnostné opatrenia vyplývajúcich z ich pracovnej zmluvy alebo písomnej pracovnej dohody. Bolo by iba vhodné zariadiť aby to robili všade a pravidelne kde si to vec žiada!!!
07. apríl 2018

Gabriel Veličáni

Neporiadok v okolí Perecká 4

Nehorázny neporiadok v okolí smetných nádob a celého okolia
01. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, problém sa snaží mesto riešiť budovaním uzamykateľných kontajnerových stojísk, ktoré zabraňujú v rozfúkaní odpadkov, vyhadzovaniu "cudzieho odpadu" a tiež bránia vyberačom v prístupe ku kontajnerom.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania