Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Ivan 18. októbra 2016

Chcem sa spytat kedy sa uz vyriesi situacia parkovania na vynohradoch.Každodenne parkovanie na zákazoch.Tam každý parkuje kde chce a nič sa s tym nedeje,ale ked v inej lokalite zastanete na zákaze tak hned máte papuču.

18. október 2016

IVAN

A kde maju parkovať keď chýbajú parkoviská ? Vyrieši sa až vtedy keď mesto urobí slúbené parkovisko na Hlbokej ulici tam kde zrušili dočasné parkovisko.Je tu aj parkovací dom , ale nie každý má na drahý prenájom garáže.
22. október 2016

Bagara

Dávam za pravdu autorom podnetu a komentujúcim. Avšak táto luxusná a nepostačujúca parkovacia situácia sa netýka iba Vinohradov, ale aj sídlisk na Rybníkov I, II, II, V., v podstate takmer v celom meste kde sú väčšie bytové domy + husto obývané tzv. „činžiakové“ lokality. ÁNO, predplatiť si ako nájomca garáž, či parkovacie miesto v garážovom dome si nemôže dovoliť každý! Budovanie nových parkovacích miest na úkor sídliskovej zelene, detských a športových ihrísk je kontroverzné riešenie. No to neznamená že by sa nedali nájsť aj úplne zbytočné a nevyužité plochy. Možno by pomohlo aj zakomponovanie určitého zákazu parkovania služobných - firemných automobilov pred panelákmi do VZN mesta, ktoré by preverovala MsP na základe ŠPZky. A čo tak spoplatnenie majiteľov a domácností kde je zaparkované viac ako 1. vozidlo. Je potrebné iba doriešiť systém a techniku kontroly! (je veľmi nefér že rodina_domácnosť, kde je iba 1. vozidlo nedokáže večer zaparkovať pred panelákom, ale sused veselo parkuje aj s 3. autami).
26. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mestská polícia v Leviciach vzhľadom na enormne zvýšený počet priestupkov v cestnej premávke a sústavné nerešpektovanie zvislého a vodorovného dopravného značenia aj na sídlisku Vinohrady začala od 17.10.2016 realizovať pomerne rozsiahle preventívno-bezpečnostné opatrenia, ktoré súvisia so sústavným páchaním priestupkov, vyplývajúcich zo všeobecnej úpravy cestnej premávky ako aj neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho z dopravnej značky: zákaz zastavenia, zákaz státia, zákaz vjazdu, ako aj zákazu státia na chodníku, zákazu státia na verejne prístupnej zeleni atď…, spočívajúce v upozorneniach vodičov na páchanie týchto priestupkov ako aj následne, v prípade opakovania sa týchto porušení, v objasňovaní a prejednávaní týchto priestupkov v priestupkovom konaní a ukladaní sankcií. Mestská polícia v Leviciach vyzýva vodičov motorových vozidiel na dodržiavanie predpisov v oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a na rešpektovanie zvislého a vodorovného dopravného značenia ako aj dodržiavanie povinností vodiča vyplývajúceho zo zákazov zastavenia a státia motorovým vozidlom na miestach, kde to zákon o cestnej premávke zakazuje.

Zdenko Lauroško, zástupca náčelníka, Mestská polícia Levice



Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania