Prechod pre chodcov s ostrovčekom

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Martin 13. decembra 2016

Dobrý deň prajem, na ulici kalnická cesta sa od nadjazdu až po mliekárne nenachádza žiaden prechod pre chodcov s ostrovčekom. Prechody sú len na koncoch spomínaného úseku ale pritom v oblasti aut. zastávky, benzínovej pumpy alebo budovy STK sa žiaden prechod nenachádza a prejsť na druhú stranu cesty je skoro nemožné a veľmi nebezpečné.

23. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Kálnická cesta je cesta prvej triedy, ktorej správcom je Slovenská správa ciest. U správcu tejto štátnej cesty I/51 budeme iniciovať vybudovanie prechodov v tomto úseku, pričom je potrebné podotknúť, že s vybudovaním prechodov sa počíta aj v rámci plánovanej kruhovej križovatky pred nadjazdom. O možnosti umiestnenia prechodu rozhoduje dopravný inšpektorát.

Ing. Štefan Mišák, primátor mesta

16. január 2017

Bagara

Pán primátor, prechody pre chodcov a kruháč? A čo ten „chudák“ polorozpadnutý a hazardný nadjazd? Už veľmi dlhé roky MsÚ sľubuje revitalizáciu nadjazdu ponad železničnú trať, aj keď vlastníkom tejto stavby je štát a správcom Slovenská správa ciest. Podľa Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR bola naplánovaná rekonštrukcia na jeseň 2014 a STÁLE NIČ! Most bol postavený v roku 1965 a v 1986 bola plne zrekonštruovaná iba jeho hydroizolácia, ktorá je už absolútne nefunkčná a dažďová voda (snehová) tečie z vozovky pomedzi betónové konštrukčné prvky po základoch až k pôde, vymýva a zožiera ju z vnútra (+ mráz, vibrácie a otrasy). Mám k dispozícii aj kvalitný videozáznam, ale je komplikované zavesiť ho sem. Je otázkou blízkej budúcnosti kedy sa stane veľké nešťastie až katastrofa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania