Aktualizovať podnet
Ohňostroj a zbytočnosť Mestskej Polície

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Ohňostroj a zbytočnosť Mestskej Polície

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Martin 26. decembra 2016

Dobrý večer,
používanie zábavnej pyrotechniky v meste Levice a v jeho mestských častiach je okrem silvestrovských osláv zakázané. Vyplýva to zo Všeobecného záväzného nariadenia č. 140. Toto VZN bolo prijaté mestským zastupiteľstvom dňa 15. 12. 2016 z dôvodu zachovávania verejného poriadku, no lenže je absolútne neúčinné!! 24. a aj 25.12.2016 a keby len vtedy na sídlisku Rybníky III. veselo a poriadne dlho vybuchovali petardy. Nuž volal som na MsP, ktorú platím aj ja. Reakcia službukonajúceho pána, ktorý sa mi odmietol predstaviť ma šokovala. "...a o čo vám akože ide?"..."...no viete, kým tam príde naša hliadka, tak je po všetkom...". Dočerta, tak na čo sa prijalo VzN a platíme Mestskú Políciu, ktorá je nám vlastne nanič?!?

26. december 2016

Marian Staron

ked nebude msp, tak kto bude davat v meste papuce?
27. december 2016

Martin

Že by sme MsP len na papuče mali? Prílišný luxus...Či?!?
28. december 2016

Elena

Tiež mám pocit že sa len vozia v autách po ceste,ale chodníky okolo bytov lavičky ktoré mládež ničí ich nezaujíma.Takisto nekontrolujú ani psíčkarov.Exkrementy sa už nedajú obchádzať.Keď to ide v inom meste prečo to nejde u nás.
31. december 2016

Martin

Očividne som sa nemýlil. Máme mestskú políciu, ktorej veliteľ nevie ani písať, ani čítať. Inak by tu jeho vyjadrenie dávno malo byť! Aspoň nám všetkým takto názorne predviedli svoju absolútnu zbytočnosť!!!
31. december 2016

Stefan

Zial mestska policia je v Leviciach k nicomu.Akurat tak na papuce.Pyrotechnika bucha pravidelne uz od Vianoc, zjavne bez represie zo strany panov policajtov.Som obyvatel tzv. Novej osady teda pasu ulic od1.-ej po 13.-tu.Ale mestsku policiu tam nestretnete ako je rok dlhy.Dopravne znacky vyvratene od opitych vyrastkov, podaktori obcania parkuju svoje auta tak, ze popri nich na chodniku neprejdete.Chodniky prekopane od stavebnej cinnosti(pripojky do domov),ale nevratene do povodneho stavu,potme je radost po nich chodit.Psickari s milacikmi doslova oseru vsetko. Navyse mesto Levice sa topi v spine, odkedy MU Levice podpisal zmluvu s Vialle,tak to aj tak vyzera.Oplatilo sa to len Vialle a mozno este dakomu.
01. január 2017

Bagara

Kontrolu zneužívania zábavnej pyrotechniky v meste a dôslednú kontrolu psičkárov (majiteľom nezberané tuhé výkaly a špinenie mimo vyhradených priestranstiev, zákonom nariadené začipovanie psov, vedenie psa na vôdzke a absenciu náhubného košíka) zbytočne očakáva mešťan – platca daní! Mestskí policajti (MsP) driemkajú pri monitoroch zachytávajúcich záznam zo zle umiestnených a orientovaných bezpečnostných kamier vo veľmi nedostatočnom počte. ÁNO, iba sa vyvážajú v autách alebo striehnu najmä v centre mesta, aby mohli rozdávať pokuty za parkovanie a montujú tzv. „papuče“ na kolesá áut – zaiste pre nich (pre MsÚ) rýchlo finančne ziskovo výborný biznis. Pochôdzkovú činnosť u nich vidíte naozaj iba málokedy a sporadicky, popritom mesto je katastrálne rajonizované na dvojice MsP, ktoré majú všetky časti mesta rozdelené - berú zodpovednosť za danú lokalitu. Veľmi otázny je objektívny spôsob výberu vhodných uchádzačov pre činnosť MsP a ich umelé udržiavanie v kmeňovom stave (protežovanie tzv. „tlačenkových“ lajdáckych členov). Vandalizmus a poškodzovanie mestského a súkromného majetku, prespávanie na lavičkách, krádeže, popíjanie alkoholických nápojov a zbavovanie sa telesného odpadu (mikcia, defekácia) na verejných priestranstvách, znečisťovanie mesta odpadom (bežné a zámerné rozhadzovanie smetí, ale aj zakladanie tzv. „čiernych skládok“) a pod. by malo byť kontrolované najmä pochôdzkovom činnosťou MsP. Ale to je pravdepodobne iba naivné prianie obyvateľov mesta.
01. január 2017

Martin

Vzhľadom na skutočnosť vedomého porušovania VzN vydaného mestom Levice veliteľom Mestskej Polície v Leviciach žiadam primátora Mišáka o okamžité personálne vyvodenie osobnej zodpovednosti! V opačnom prípade podávam trestné oznámenie! Pohár trpezlivosti s babráctvom, ľahostajnosťou, neprofesionalitou a nezodpovednosťou MsP Levice pretiekol!
01. január 2017

*pt*

zrusit alebo kompletne reorganizovat celu MsPo, tvrdim to uz davno!
02. január 2017

Odpoveď samosprávy

Mestské zastupiteľstvo V Leviciach na 13. zasadnutí MsZ schválilo VZN č. 140 Požiarny poriadok Mesta Levice, ktorého súčasťou sú aj ustanovenia o zákaze používania pyrotechnických výrobkov kategórie F2, F3, T1 a P1, ktoré nadobudlo účinnosť dňa 30.12.2016.
Mesto nie je splnomocnené Zákonom č. 58/2014 o výbušninách, výbušných predmetoch a munícii a o zmene a doplnení niektorých zákonov zakázať Všeobecne záväzným nariadením používanie zábavnej pyrotechniky kategórie F1, tá sa môže používať počas celého roku, ďalej scénickej pyrotechniky kategórie T2 alebo iné pyrotechnické výrobky kategórie P2. Na kategórie T2, P2 a ohňostrojné práce F4 mesto dáva len súhlasné stanovisko a povolenie vydá obvodný banský úrad rozhodnutím o povolení ohňostrojných prác.
Operačný pracovník mestskej polície dňa 25.12.2016 o 17,34 hodine prijal telefonické oznámenie od oznamovateľa, ktorý oznámil, že na sídlisku Rybníky niekoľko desiatok minút vybuchujú petardy pod nohami ľudí. Na preverenie tohto telefonického oznámenia bola vyslaná hliadka mestskej polície, ktorá vykonala kontrolu na sídliskách Rybníky I., II., III., a V. Zistenými skutočnosťami z výkonu kontroly sa mestská polícia zaoberá v priestupkovom konaní.


Zdenko Lauroško, zástupca náčelníka, Mestská polícia Levice


03. január 2017

Martin

Dnes po poludní sme sa mohli na vlastnej koži presvedčiť o bezočivej arogancii Mestskej Polície v Leviciach. Skupina výrastkov (sú prázdniny) na mramorovej ploche pred DK Družba odpálila výbušniny, ktoré vyvolali obrovskú ranu a pani, ktorá šla pred nami a bola tejto ohlušujúcej detonácii najbližšie upadla na zem. Pri pomáhaní pani vstať sme si všimli pomaličky prechádzajúce hliadkujúce vozidlo MsP Levice. Nuž nedalo nám to a tak sme volali NsP. "....a ja Vám zas poviem, že hliadka tú detonáciu nevidela, nepočula!...", tvrdil nám daný zamestnanec, ktorý prijal náš hovor. Uznajte, bol to pre nás šok! Daný pán je zrejme meňavka, keď vie byť naraz na dvoch miestach...Ale údiv nad týmto zbytočne arogantným zamestnancov Msp pokračoval. "...Vy nás neplatíte!...", skalopevne tvrdil. No ak činnosť MsP v Leviciach neplatí občan, obyvateľ Levíc, tak potom na čo idú naše dane?!? Ako môže byť člen MsP takto arogantný, povýšenecký a bezočivý??? Aj toto potvrdilo fakt, že MsP v Leviciach je bezpredmetná, zbytočná a nemá svoje opodstatnenie!!!
03. január 2017

Bagara

Súhlasím so všetkým, ALE dovolím si nestotožniť v jednom. MsP mesto Levice zaiste potrebuje, avšak nie v takomto personálnom zložení a pracovnou morálkou, či disciplínou (najmä laxnosť)! Som za TOTAL REORGANIZÁCIU od základov bez výberovej protekcie! Prekopať celú bez výnimky, rýchlo sa zbaviť lajdákov a spohodlnených dlhoročných až stálych (sú si priveľmi istý svojim zamestnaním a funkciou) ignorantských benevolentov – dosadiť čerstvú krv (nemusia to byť práve primladí ľudia bez skúseností a odvahy). Vybrať schopných, zodpovedných, dôsledných, nebojácnych, slušných a čestných príslušníkov bez rodinkárstva a kamarátskych vzťahov! Nechcem nikoho diskriminovať – ale prioritne silnejších mužov, ktorý vedia urobiť svojim rešpektom poriadok aj vo veľmi vyhrotených, fyzicky konfliktných situáciách v teréne!
03. január 2017

Bagara

Nečinnosť MsP napr. v prípadoch obsadzovania chodníkov OMV – priechodnosť 1,5m (aj parkovanie na trávnatých plochách) som zámerne v mojom hore uvedenom príspevku – komentári neuviedol. Nepísal som o chybe MsP v súvislosti s absenciou kontroly a sankcionovania vodičov – majiteľov OMV, nakoľko viem aká je žalostná situácia s parkovaním v celom meste – najmä na husto obývaných sídliskách. Nikto by nedoparkoval večer svoje auto 100 a viac metrov od svojho obydlia. Tu MsP podľa môjho názoru zámerne prehliada a toleruje tieto priestupky a tak v podstate je solidárna, tzn. pomáha mnohým obyvateľom mesta – vodičom a majiteľom OMV (tu je chyba mesto ako také – MsÚ a jeho dlhodobá nečinnosť). Ja som už dávnejšie poukázal na tejto web stránke na iné v tejto súvislosti nedostatočné postupy a absentujúce nariadenia mesta! Napr. nariadiť zákaz parkovania služobných - firemných automobilov pred panelákmi do VZN mesta a spoplatnenie majiteľov a domácností kde je zaparkované viac ako 1. vozidlo. Je potrebné iba doriešiť systém a techniku kontroly! (je veľmi nefér že rodina_domácnosť, kde je iba 1. vozidlo nedokáže večer zaparkovať pred panelákom, ale sused veselo parkuje aj s 3. autami a k tomu ešte vlastní, popr. má prenajatú aj garáž).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania