„Osteoporóza“ železničného nadjazdu

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Bagara 16. januára 2017

Už veľmi dlhé roky MsÚ sľubuje revitalizáciu nadjazdu ponad železničnú trať, aj keď vlastníkom tejto stavby je štát a správcom Slovenská správa ciest. Podľa Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR bola naplánovaná rekonštrukcia na jeseň 2014 a stále nič! Most bol postavený v roku 1965 a v 1986 bola plne zrekonštruovaná iba jeho hydroizolácia, ktorá je už absolútne nefunkčná a dažďová voda (snehová) tečie z vozovky pomedzi betónové konštrukčné prvky po základoch až k pôde, vymýva a zožiera ju z vnútra (+ mráz, vibrácie a otrasy). Mám k dispozícii aj kvalitný videozáznam, ale je komplikované zavesiť ho sem. Je otázkou blízkej budúcnosti kedy sa stane veľké nešťastie až katastrofa. Prosím o realistickú odpoveď kedy konkrétne sa konečne pohnú ľady v tomto smere. Ďakujem.

01. február 2017

Bagara

Aký čas je nevyhnutný, aby sa označil podnet ako neriešený_NERIEŠITEĽNÝ? Postačujú 2 - 3. týždne? Potom aký význam má toto celé (pointa web stránky a odozva MsÚ)? A prečo danú vec portál nerefreshuje a neprepošle napr. po 30. kalendárnych dňoch aspoň ešte 1x samospráve s tým, že by sa daný podnet presunul na začiatok (ak ide o serióznu tému a najmä riešiteľnú otázku)??? Toto je bežný postup pre všetky podnety, že keď Mesto neodpovedá napr. 2., alebo 3. týždne - téma je uzatvorená a mŕtva? Je to korektné voči autorovi podnetu? Ani Primátor mesta (popr. zástupca, či prednosta) nie je schopný a zdatný kompetentne odpovedať?
01. február 2017

Odkaz pre starostu Levice

Dobrý večer p. Bagara, v prípade, že samospráva do 14 dní neodpovie, podnet sa automaticky preklopí do statusu neriešený a administrátor prepošle samospráve podnet ešte raz.

S pozdravom,
Pavla Rachelová
([email protected])
02. február 2017

Bagara

Veľmi pekne ďakujem za info! A čo potom keď aj napriek tomu neodpovedia? Ide celá vec do mŕtva a stratena?
03. február 2017

Odkaz pre starostu Levice

Druhým preposlaním podnetu je samospráva ešte raz upovedomená, ďalej už pre podnet nemôžeme viac urobiť. Podnet ešte preposielame samospráve v prípade, že sa časom objavia aktualizácie alebo komentáre popisujúce progres.

S pozdravom,
Pavla Rachelová
([email protected])
24. júl 2017

Bagara

NIKTO (už dlhé mesiace) zo samosprávy nie je schopný odpovedať na môj podnet, lebo majú strach sa vyjadriť k niečomu čo „nasiera“ už roky obyvateľov mesta a riešenie je v nedohľadne kým nenastane nejaká tragédia. Už roky nevedia chodci legálne (zákaz vstupu) chodiť schodmi na nadjazd a z nadjazdu a keďže nemajú čas a silu obchádzať dlhý úsek – idú tzv. „na čierno“ a na vlastnú zodpovednosť (často aj deti), kým na to niekto veľmi škaredo nedoplatí.
30. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podľa aktuálnych informácií od Slovenskej správy ciest (v ktorej správe je údržba aj rekonštrukcia nadjazdu) bolo verejné obstarávanie na dodávateľa predĺžené do apríla. V prípade, keď bude verejné obstarávanie úspešné a budú známe termíny realizácie, budeme občanov informovať (o dopravných obmedzeniach, obchádzkach a pod.).


MsÚ Levice
11. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, rekonštrukcia nadjazdu bola ukončená v r.2020.

MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania