Psie exkrementy - nemáme sa ani kde pohrať na čistom snehu!

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Zdenka M. 23. januára 2017

53 toto je číslo psích exkrementov, ktoré lemujú cestu zo Saratovskej od pošty5.Ku Mš na Konopnej. Toto je moja každodenná cesta a je mi ZLE. Mám pocit,že žijem v psom záchode.Je čas ničo urobiť.
Najviac ma mrzí,že sa moje deti ani nemôžu posánkovať v čistom snehu.Lebo leniví majitelia psov sú do seba zahladení ignoranti, ktorí nepríjemne označkovali verejný priestor aj pre nás, čo máme radi poriadok. Ak sa vám to páči nechajte si psa vykadiť doma a kľudne si to tam obchádzajte aj mesiac. A nemusíte zbytočne chodiť von a tobôž na detské ihriská.Zároveň ďakujem všetkým čo zbierajú po svojich psoch.
A čo ďalej?Oplotiť detské zariadenia.Aspoň 1čistý park pre deti. Páni z mestskej polície, papučky dávať viete teraz je čas posunúť sa ďalej. A urobiť ešte viac pre naše mesto a naše deti.Ďakujem

24. január 2017

Martin

Pozbierať a doniesť ich Mišákovi!
25. január 2017

ikso

a čo s tým má Mišák - veď ten nemá psa, ktorý sa tam vytentoval
25. január 2017

Martin

Iba to, že Mišák je primátor a platíme ho (viac než kráľovsky) aj za poriadok v meste. Nič viac...
25. január 2017

Zdenka M.

Podľa máte pravdu obaja.Pan primátor to má moc riešiť.A ak to riešiť nebude možno by zabralo(ten zber.) Ale všetko je to v majiteľoch psov.Tých treba naučiť kam môžu kam nemôžu.A pani policajti by v tom veľmi pomohli.Ale kde sú to neviem na sídliskách som ich ešte nevidela. Ďalej by pomohlo určite i oplotiť aspoň jeden detský park, aby tam ozaj nechodili.Potom by sa nemohli vyhovárať na nič. A samozrejme pokuty nekompromisne.
Ale na druhej strane navrhujem mestu, aby pribudlo viac košov a porozmýšľali nad psími záchodmi www.psiezachody.sk. alebo www.ecodogtoilet.com netreba to kupovať treba porozmýšlať ako to spraviť. A potom, už len naučiť psíkov, ale to je na psíčkaroch, tých to naučí polícií.Rada by som bola pri riešení tohoto problému na MÚ.
07. február 2017

Zdenka M.

To nemysíte vážne, že to nebude riešené. Dúfam, že to bude zaujímať média.Ľudia pridajte sa veď žijeme v psom záchode!!!!!!!!!!!!! A keď ku tomu pridám tie odpadky všade naokolo tak žijeme i v odpadkovom koši.!!!!!!!!!!!!
11. február 2017

Kamil

Je to pravda exkrementy psov sú teraz po roztopení snehu úplne všade , na chodníkoch, tráve, parkoviskách, ihriskách - katastrofa .
16. február 2017

Bagara

Psie výkaly v polo/tuhom skupenstve? Za tento koment ma ukrižujú psičkári hihihi :-D Ja už asi budem veľmi zlý až záškodnícky pre MsP, ale čo mám robiť? Prvoradá úloha pre zamedzenie – kontrolu tohto problému je na ramene Mestskej polície! Kto kedy videl policajta mesta legitimovať psičkára, kde by vyžadoval preukaz majiteľa (platí iba v korešpondencii s OP) a preukaz o pôvode psa (tzv. „psí preukaz“, kde sú aj uvedené choroby, poruchy, veterinárne obhliadky a zákroky + potrebné očkovacie a liečebné procedúry) a kontroloval začípovanie psíka??? Ja som ich nevidel NIKDY vykonávať túto pracovne - zmluvne plynúcu povinnosť. Ani nebudem písať o tom že by mali dávať pokuty za NEzber exkrementov! (keď sú schopní vystriehnuť neplatičov – šoférov OMV za nedovolené parkovanie, mohli by striehnuť v kríkoch aj na psičkárov!)
01. marec 2017

Odpoveď samosprávy

V zmysle zákona č. 282/2002 Z. z. ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a v zmysle VZN mesta Levice č. 62 o niektorých podmienkach držania psov na území mesta Levice a mestských častí “ak pes znečistí verejné priestranstvo výkalmi, je ten, kto psa vedie, povinný výkaly bezprostredne odstrániť”.
V meste Levice sú v lokalitách s obytnými domami – na sídliskách zriadené zóny na venčenie psov označené informačnými tabuľami “Zóna venčenia psov” – modrá, ktoré sú zároveň vybavené nádobami na odloženie – likvidáciu psích exkrementov.
K uvedenému podnetu uvádzam pre danú lokalitu dostatočný počet existujúcich zón na venčenie psov s očíslovanými nádobami nasledovne:
- Saratovská ul. 4 zóny, a to číslo 23, 44, 46, 47
- Perecká ul. 4 zóny: 45, 39, 40, 41
- Konopná ul.č.18 je 1 zdvojená(2 nádoby na jednom stĺpe): 30, 31
- Textilná ul., č.32
- Ľanová ul., č. 33
Bude zabezpečená zvýšená kontrola uvedenej lokality hliadkami Mestskej polície Levice, čo sa týka znečisťovania verejného priestranstva neodstránením výkalov – exkrementov. Po zimnom období bude vykonané vyčistenie uvedenej lokality verejno-prospešnými pracovníkmi v súlade s harmonogramom prác. Nie je v silách ani možnostiach mesta zabezpečiť upratovanie verejných priestorov od exkrementov po nezodpovedných majiteľoch psov, preto dôrazne žiadame majiteľov psov, aby dodržiavali ustanovenia zákona a VZN mesta Levice.


Odd. životného prostredia a komunálnych vecí, MsÚ Levice
02. marec 2017

Zdenka M.

Ďakujem samospráve za odpoveď.Keď že ja psa nemám tieto informácie o venčení psov by bolo dobré publikovať vo verejných novinách, alebo poslať každému psíčkarovi do schránky, samozrejme spolu s oznámením o kontrolách a pokutách ktoré ho čakajú.Som rada, že sa to bude kontrolovať a verím ze prítomnosť policajtov túto situáciu zlepší.(dám si na to pozor či sa tu pohybujú policajti a konajú svoju prácu.Dúfam, že ste mi nechceli zalepiť len oči.) Za pokuty od nezodpovedných psičkárov budete môcť zlepšiť život tým zodpovedným. Nedáva,za vinu mestu tento neporiadok ale nezodpovedným ľuďom.
22. marec 2017

Zdenka M.

Tak ďakujem za zalepenie očí."Policajti sú všade a veľmi dobre dávajú pozor na venčenie psov.,,
Hovienka, už nie sú len dookola ale i priamo je okadená tá tabuľka ZÁKAZ PSOV.
PERFEKTNÁ PRÁCA!!!!!!!!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania