Nevhodne osadený ostrovček.

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Erika Síkelová 23. januára 2017

Pri výstavbe obchodného reťazca BILLA,bola upravená aj komunikácia v okolí. Sťažujeme sa konkrétne na novovytvorený montovaný ostrovček pri východe z budovy ubytovne na Zd. Nejedlého 38, nakoľko je vybudovaný rovno pod podestou, kde sú pôvodne dva schody a vždy sa tadiaľ schádzalo. Ďalej tento ostrovček blokuje odtekanie zrážkovej vody do kanalizácie,čím sa vytvára súvislá vrstva vody na novovzniknutom prechode pre chodcov, ktorá zamŕza a ohrozuje chodcov. Blokuje možnosť pristavenia áut záchranných zložiek. Žiadame posúdenie a následné odstránenie ostrovčeka, nakoľko je úplne zbytočný.spočíva. Ďakujem

24. január 2017

Zdenka M.

Je zaujímavé ako to vôbec niekoho napadlo takto amatérsky osadiť.
24. január 2017

Martin

A pritom to kolaudoval sám Mišák! No lenže to by musel byť aj triezvy...
25. január 2017

Erika Síkelová

Ešte som zabudla pripísať,že ten ostovček nieje vydláždený,ale vnútro je vyplnené balvanmi,aj to
stažuje prechod
25. január 2017

*pt*

amaterizmus a hruba nedbalost toto!!! ale ved tam byvaju len socialne slabsi,ze kaslat na nich !
25. január 2017

Erika Síkelová

býva tu dosť staršich ľudi a aj lľudia čo majú problémy s chodzou,používaju barle
06. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na uvedenú stavbu bolo vydané právoplatné stavebné povolenie, ktorému predchádzali súhlasné stanoviská všetkých dotknutých orgánov a organizácií, ktoré bolo zverejnené na úradnej tabuli formou verejnej vyhlášky, pretože ide o líniovú stavbu (stavebné povolenie bolo vydané ešte v roku 2013). Všetky stavebné úpravy boli navrhnuté projektantom - odborníkom z oblasti dopravy, ktorý posudzoval danú križovatku z pohľadu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky motorových aj nemotorových účastníkov cestnej premávky v každom úseku za dodržania príslušných STN a technických predpisov. Uvedená stavba bola riadne skolaudovaná v roku 2016 a odovzdaná do užívania s tým, že Okresný dopravný inšpektorát Levice nemal žiadne námietky ani pripomienky k takto zrealizovanej stavbe.
Ostrovček je tam umiestnený aj z toho dôvodu aby chránil tých najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky - chodcov, keď vstúpia na vozovku v tomto úseku.

Odd. územného plánovania a stavebného poriadku, MsÚ Levice
07. február 2017

Erika Síkelová

Dobrý deň,vobec nespochybňujem,vyhlášky a projekty ani to,že bola zohľadňovaná križovatka z pohľadu bezpečnosti pre motoristov aj chodcov,to si myslím,že je v poriadku,ale neboli zohľadnení obyvatelia panelaku,na tých sa akosi pozabudlo.Možno by to bolo uspokojivejšie,keby ten ostrovček priamo pod podestou, bol vo svojom vnutri vydlaždený,keby tam neboli tie balvany.Mne je jasne,že tie balvany maju zabezpečiť odtok zražkovej vody,lenže aj tak to nesplňa učel.Alebo len vymeniť typ kameňa?Možno štrk,ktorý keď sa udupe vytvorí akýsi pevný schod...Myslím si,že pre obyvateľov panelaku by to bolo riešenie a pre nich by sa uľahčilo prechádzanie.
07. február 2017

Martin

...a nikto neprišiel o svoje teplé miestečko na úrade, že?!? Prečo nás nútite platiť babrákov?!?
08. február 2017

Zdenka M.

Súhlasím s pani Erikou.Treba vymyslieť ako sa to dá napraviť a pritom zachovať ostrovček.Babrákov si zvolili občania.Toto treba riešiť pri voľbách.
11. február 2017

Kamil

Vážené Odd. územného plánovania a stavebného poriadku, MsÚ Levice, neodborne osadený ostrovček práveže nechráni ako ste písali najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky - chodcov, lebo sa na ten ostrovček nedá stúpiť a bráni prechodu ľudí s chodníka k bytovému domu na ten ostrovček sa nedá stúpiť a ľudia musia ísť cez jazdný pruh vozovky mimo prechodu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania