1. zlá kamera v celom LV parku?

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Bagara 17. februára 2017

Kto z MsÚ alebo z MsP navrhol pozíciu kamery v parku GMRŠ (foto)? Účelom bolo byť čo najbližšie k súkromnému vlastníkovi nehnuteľnosti – klubu 89, robiť mu ochranu majetku? Veď aj úplný hlupák vidí že tá kamera odtiaľ nemá šancu zachytiť (kvôli stromom, kríkom) kriticky dôležité úseky parku. MsP nevie kde sa sústreďujú asociáli a podgurážení tínedžeri najmä z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu (záujmové hodiny: 00.00 – 4.30 najmä v závislosti kedy sú v plnom prúde_končia bary a diskotéky)? V tomto čase by mala byť posilnená aj pochôdzková činnosť príslušníkov MsP. Ešte že MsÚ dostal nenávratný finančný príspevok – dotáciu zo štátneho rozpočtu pre rok 2017 vo výške 1,5 mil. Eur okrem iného aj na rozšírenie kamerového systému - na zníženie kriminality a protispoločenskej činnosti.

20. február 2017

Bagara

Kto z MsÚ alebo z MsP navrhol pozíciu kamery v parku GMRŠ? Účelom bolo byť čo najbližšie k súkromnému vlastníkovi nehnuteľnosti – klubu 89, robiť mu ochranu majetku? Veď aj úplný hlupák vidí že tá kamera odtiaľ nemá šancu zachytiť (kvôli stromom, kríkom) kriticky dôležité úseky parku (viď foto). Kým nie je vegetácia v plnom prúde - možno ako tak OK (bol by som zvedavý na dosah kamery - kvalita a veľkosť "Zoomu" a jeho ostrosť pre vzdialenejšie lokality), ale od apríla do septembra je situácia pre sledovanie diania v parku nulová. Aspoň ma upokojuje fakt, že je súkromný podnik - bar chráneným majetkom Mesta Levice!
27. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, priemyselná kamera v parku M. R. Štefánika bola osadená a uvedená do prevádzky v roku 2007 za účelom monitorovania verejného priestranstva v novovybudovanom parku.
Účelom monitorovania nebola a nie je ochrana nehnuteľnosti súkromného vlastníka, ale ochrana verejnej zelene, záhradnej architektúry, životného prostredia a v neposlednom rade, prostredníctvom kamerového systému je zabezpečovaná ochrana verejného poriadku, ochrana majetku mesta a osôb pred ohrozením ich života a zdravia a dohľad na dodržiavaním poriadku, čistoty a hygieny na verejných priestranstvách a verejne prístupných miestach.


Zdenko Lauroško, zástupca náčelníka, Mestská polícia Levice
02. marec 2017

Bagara

Do paroma - akože je problém vyriešený? Nekonkrétnou zavádzajúcou hmlistou odpoveďou, prázdnymi frázami? >:-( Pán Lauroško Vy ste nevideli moju 3. fotku v poradí? Ja som sa nepýtal kedy bol osadený stĺp a nainštalovaná kamera tesne pred súkromným klubom 89 – zapojená do prevádzky! A mešťanov vôbec nezaujímajú ani Vaše všeobecné frázy podstaty jej funkcie! Mňa zaujíma kto navrhol pozíciu tej kamery a PREČO PRÁVE TAM, keď odtiaľ nevidno absolútne kritické lokality parku z dôvodu nekalých aktivít voči verejnému poriadku (najmä keď je vegetácia v plnom prúde). Píšete, že: „za účelom monitorovania verejného priestranstva“. Kamera je schopná identifikovať páchateľov z tej vzdialenosti v uvedených kritických miestach (viď. foto)? NO URČITE NIE! Nebolo by vhodné ju premiestniť k blízkosti križovatky - rázcestia pre chodcov pri soche M.R.Š. (vizuálny dosah na všetky svetové strany hlavného chodníka), popr. pri chodníku a zároveň moste /neďaleko DI Čarovná rybka/? No určite je potrebná min. 2. kamera - Mesto dostalo od štátu nenávratnú dotáciu pre rok 2017 aj na tieto účely.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania