Graffiti na vinohradoch

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Martin Hebert 15. mája 2017

Dobrý deň , chcel by som sa na vás obrátiť s tímto dlhodobejším problémom . Na sídlisku vinohrady v Leviciach je nespočetne veľa grafittov a nikto s tým nič nerobí .

17. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice.

MsÚ Levice
05. jún 2017

Martin Hebert

Čo je s tým podnetom , vôbec sa to nehýbe ?
09. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v Meste Levice sa v posledných desiatich rokoch rozšírila skupina predovšetkým mladých ľudí, writerov, ktorí svoje graffiti čiže umelecké alebo iné cítenie, svoje názory a postoje vrátane vandalských, prenášajú na steny budov, zastávok MHD atď. Ide o určitý prejav alebo výpoveď jedinca alebo skupiny, ktorí vyznávajú spoločnú filozofiu alebo životný štýl a tak sa aj v spoločnosti prejavujú. Pri tvorbe graffiti sú nesmierne organizovaní na to aby boli pri tejto činnosti pristihnutí.
Ak writer nie je vlastníkom nehnuteľnosti, ktorú postriekal alebo nemá súhlas majiteľa, jeho konanie (spôsob vyjadrovania) je trestný v rámci platných právnych predpisov. Problém graffiti je problémom celoslovenským a opatrenia na jeho úplnú likvidáciu neexistujú.
Mestská polícia Levice kontrolnou hliadkovou činnosťou vykonáva dohľad nad zabezpečovaním verejného poriadku na území celého mesta vrátane mestských častí. Snaží sa zisťovať aj také druhy priestupkov, kde vzniká škoda na majetku poškodením alebo zničením veci vrátane sprejovania graffiti. Cieľom mestskej polície je čo v najväčšej miere likvidovať takúto činnosť, ktorá nám všetkým Levičanom úmyselne poškodzuje a znečisťuje naše prostredie v ktorom žijeme.


Zdenko Lauroško, zástupca náčelníka, Mestská polícia Levice

20. august 2017

Martin Hebert

Na sídlisku vinohrady sa objavil tento grafit na grafitti stene . Je tam napísané DOKE .
27. august 2017

Martin Hebert

Dobrý deň , to škaredé grafitti na vinohradoch bolo premalované novým a krajším grafitti , ďakujem .
28. august 2017

Martin Hebert

A to ani nehovorím ako sú kotolne popísané . Fuj !
01. december 2017

Martin Hebert

Podnet je vlastne neriešený alebo uzavretý, lebo sa nedá proti tomu bojovať keď niekto posprejuje na cudzí majetok, jedine namalovať ale potom by to zase writery popísali .
03. december 2017

Martin Hebert

Áno považujem ho za uzavretý ďakujem :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania