Kasárenská - pamiatka

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Jaroslav 08. augusta 2017

Kasárenská je ulica, kde ostalo torzo vozovky z „mačacích hláv“ (okrem Železničnej). Táto ulička je pre Levičanov významná, okrem iného, tým, že na nej stáli historické kasárne. Realitní špekulanti, nenásytní developeri, aj mesto Levice, pamiatkový ústav a aj nekompetentní úradníci nechali účelovo zničiť pamätný objekt. Všetci sme sa tvárili, že sme robili všetko pre to, aby kasárne ostali zachované, zrekonštruované, turisticky aj spoločensky prospešné. A keď sme sa už po čase dotvárili, mohli by sme zachrániť aspoň tých pár metrov vozovky, cesty, ulice a dali najavo, že tu máme aj materiálnu kultúru. Vykopať cestné teleso, založiť lôžko, cudzí materiál nahradiť pôvodným – tých pár metrov statočnej ručnej práce mestskú kasu hádam nezruinuje. Aj zbierka je trocha peňazí, no nie?

09. august 2017

*pt*

plny suhlas
09. august 2017

*pt*

plny suhlas
09. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. územného plánovania a stavebného poriadku MsÚ Levice.

MsÚ Levice
18. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mesto plánuje, aj z podnetu Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Levice, vybudovať na Kasárenskej ulici novú komunikáciu vrátane verejného osvetlenia, nakoľko predmetná dlažba v zimnom a jesennom období je veľmi šmykľavá a preto z hľadiska bezpečnosti cestnej premávky je nebezpečná. Preveríme možnosť prispôsobenia už existujúcej projektovej dokumentácie na rekonštrukciu Kasárenskej ul. s tým, že vrchná časť vozovky by bola preprojektovaná na opätovné položenie existujúcich žulových kociek.



Ing. Rastislav Juhár, prednosta MsÚ Levice

02. november 2017

Bagara

Tak po prvé pán Juhár: podľa mňa nejde o žulu, ale o čadič! Áno je veľmi šmykľavá keď je rosa, hmla a dážď. Ale historicky to má svoj pôvab a je nezmar (netreba opravovať – prežije všetky generácie). A viete o tom, že ešte máte jedno také dôležité miesto v meste, kde tá „100“ ročná dlažba jasne obzerá dnešnú generáciu? Tiež to zachránite pri ceste do reálnych vojenských kasární na ulici Šafárikova?
07. november 2017

Martin

Za to, ako naše Levice vyzerajú, že sa v nich nezachovalo temer nič historického a to málo čo tu ešte máme si neváhame zničiť ( čo robí kariérista p.Tolnai okrem toho, že sa bezhlavo vrhol do politiky? a na Levice takmer zabudol) môže aj doterajšie vedenie Levíc, ktoré opakovane neváhame si zvoliť. Vari sme už zabudli na exprimátora Kyseliho alebo na vyčínanie Mišáka, ktorého viac než Levice zaujíma jeho vlastný prospech? Môžu za to aj všetci poslanci, ktorých sme si zvolili a nerobia to, čo majú. Ale čo chceme. Koľko z nich je skutočne Levičanov a majú vzťah k tomuto mestu?
09. november 2017

Bagara

Pani Rachelová neblokujte ma - lebo ma už seriete! Nič neslušné som nenapísal a ešte to aj 3x opravil! O čo Vám ide??????? >:(
09. november 2017

Bagara

Napíšte mi mail adresu - nech si môžem Vašu cenzúru mojich komentov s Vami osobne vydiskutovať!!! Nebuďte mäkká a skôr buďte férová!!!
09. november 2017

Bagara

Možno by sme mali ako aktivisti pozbierať podpisy pod petíciu, aby za Primátora a poslancov mestského zastupiteľstva mohli kandidovať iba rýdzo Levičania narodený priamo v meste Levice (záznam v PT) a nie iba prisťahovalci, ktorým nie je u srdca naše mesto!!! Pokojne pôjdem do mesta a budem zbierať podpisy a keď mi v tom niekto pomôže - budem iba veľmi rád!!! O rok o takomto čase budú komunálne voľby a karieristi, ktorým sa nechce bežne pracovať sa budú hlásiť a biť o fleky - pritom nemajú srdce a cit pre toto mesto a jeho skutočné potreby. /škoda, že asi narazíme na hlúpy zákon o kumunálnych voľbách, kde môžu kandidovať takmer hoc aké pripečené osoby/
10. november 2017

*pt*

ja jej pisem sem :
Pavla Rachelová
([email protected])

s pani /slecnou je tazka debata, ale mi uz mame veci vydiskutovane :D
10. november 2017

Jaroslav

A o čom je diskusia? Načo písať sem-a-tam? Načo je úsudok mestských konšelov? Doriti, aký projekt, aká papierová implementácia záujmu Levičana o tradície, kultúru a občiansku svojbytnosť?! Jednoducho to urobiť - "A je to!" To fakt budeme mudrovať, či dáme nejakému "dobrodincovi mesta" zákazku na teplý, bezpečný, lacný a hlavne zaužívaný asfalt, alebo spomalíme vodiča - aha, tak takto to robili naši predkovia, nešmykni sa, nezraz človeka, jazdíš po histórii, nie vo virtuálnom grand prix, zaparkuj tu, ako kôň kasárenského konstábla, čo mu zvalili stajňu!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania