Vyhadzané smeti pri smetiakoch

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Anet Nemethova 30. augusta 2017

Dobry den,

Zmenilo mesto spolocnost, ktora sa stara o poriadok okolo smetnych kosov? Pretoze od isteho casu sa hromadia pri smetnych kosoch nevyzbierane smeti -toto je uz moj treti podnet len kvoli smetiam pri smetnych kosoch, ktore zostavaju nevyzbierane. Prosim postarajte sa aj tu o napravu.
S pozdravom
Nemethova

31. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

MsÚ Levice


06. september 2017

Odpoveď samosprávy

Nemôžeme súhlasiť s pisateľkou podnetu, že sa jedná o nevyzbierané smeti. Jednoducho niektorí občania, či už z nedbanlivosti, lenivosti odhodia odpady mimo určených nádob, prípadne "vyberači" vyhodia odpad z nádob, ktorý následne špatí okolie a vytvára neporiadok. Takýchto fotiek môžeme denne spraviť niekoľko desiatok. Nádoby na komunálny odpad sa vyprázdňujú 3x týždenne, na separovaný zber 1 - 2x týždenne, sklo 1x za 2 týždne. Pokiaľ je uložený odpad v medziobdobí vývozu, samozrejme takýto odpad zostáva mimo kontajnera do najbližšieho odvozu. V meste je rozmiestnených takmer 5000 rôznych nádob a nie je možné každú nádobu obchádzať denne, a po niekom odpad upratovať. To by sme sa asi nedoplatili.
Pri kontrole dňa 5.9.2017 sa odpad uverejnený na fotografii na zemi už nenachádzal.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

06. september 2017

Anet Nemethova

Dobrý deň, v prípade, že sa jedná o občanov, ktorí tieto smeti možno z lenivosti možno z iných dôvodov nechávajú pohodené pri odpadkových košoch, potom by mesto malo uvažovať o nejakej možnej konzekventnosti a začať možno občanov sankcionovať. V okoli Ku Bratke ako aj Zd. Nejedlého je toto častý pohľad, ktorý sa nám tu naskytne. Ja chápem, že to ide do nákladov, keď máte strážiť 5000 rôznych nádob na smeti, ale toto nie je dlhodobé riešenie hovoriť len o tom, že ľudia sú leniví. Skrátka začnite teda jednotlivé individuá pokutovať. Lebo pri prerábke akéhokoľvek bytu sa pri smetiakoch pravidelne nachádzajú kusy nábytkov a stavebný materiál a to sa ľahko dá prezistiť cez Službyt a pod alebo domových dôverníkov v okolí bytoviek, kto takéto druhy činností vykonával naposledy. Toto sú len podnety, mesto by malo začať ale určite rozmýšlať nad nejakými opatreniami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania