Nastavenie semafórov na križovatke Dopravná-Štúrova

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Miloš 18. novembra 2017

Na križovatke Dopravná-Štúrova na Dopravnej ulici zo smeru od "ČSAD" sa v poslednej dobe objavuje vynechávanie dvoch cyklov zelenej z tohoto smeru. Neviem či je to zámer alebo porucha. Ak je to zámer tak nechápem dôvod takejto zmeny nastavenia semafórov. Pozorujem to ráno medzi 7:30 a 8:00. Vtedy ide z tohoto smeru aj najviac áut z celého dňa. Považujem to za veľmi nebezpečný nápad, nakoľko niektorým vodičom môžu povoliť nervy a rozhodnú sa prejsť na červenú v čase, keď mala byť na ich semafóre zelená a pritom so môžu myslieť, že semafóry sú pokazené. Prosím o vysvetlenie a nápravu. Veď tadiaľ chodí veľká časť áut z Rybníkov.

20. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice.

MsÚ Levice
21. november 2017

Miloš

Ešte by som dodal, že zelená zo smeru od "ČSAD" je mimoriadne krátka. Okrem toho autá odbočujúce doľava ku železničnej stanici často blokujú prejazd v priamom smere a tak sa stáva, že na tú krátku zelenú prejdú len dve autá a už je červená.
Autá idúce od kruhového objazdu odbočujúce na Štúrovu smerom do mesta majú aj zelenú šípku a to ich nejazdí tak veľa. O trvanie tejto zelenej šípky je zelená od ČSAD" skrátená, čo vyvoláva vyššie uvedené problémy.
Treba sa nad cyklovaním týchto semafórov zamyslieť.
23. november 2017

Bagara

Úplne súhlasím s pánom Milošom! Sedí vec Pajovec :-) A žiadnemu šoférovi nevadí, že na križovatke smerom od LV plavárne na ulici Turecký rad pri odbočke k OD Tesco semafor pustí v ľavo odbočiť iba 3. autá a keď má šťastie, tak na oranžovú prejde aj 4. auto? Nebolo by možné nastaviť cyklus prepínania svetelného signalizačného zariadenia na dlhší interval? Viete čo sa tu deje každý rok keď idú Vianoce, alebo je deň po štátnom sviatku a ľudia sa bláznia za nákupmi? Prečo nemôže púšťať SSZ autá odbáčajúce v ľavo súčasne s autami, ktoré odbáčajú tiež v ľavo do centra, ale z opačného smeru (od Tlmáč)?
24. november 2017

*pt*

a dalsia vec , ked sa uz riesia tieto svetla na Dopravnej:
Preco idu len do 17.00 hod?
Ja viem, ze vy statni zamestnanci koncite o pol tretej a pravdepodobne ani neviete aka premavka je v meste este medzi 17.00 az 19.00. A hlavne v zimnom case, ked je uz uplna tma je to podla mna velmi skoro
27. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti a plynulosti premávky bolo v septembri , na základe požiadavky Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Levice, nastavenie svetelnej signalizácie v tomto smere prerobené na senzorové snímanie vozidiel. Keď motorové vozidlo nezastaví správne (neprejde cez senzor, ktorý je umiestnený v „stop čiare“), senzor ho nenasníma a nepreradí semafor na zelenú. Prosíme vodičov, aby si to uvedomili a zastavovali správne (na „stop čiare“).



odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
28. november 2017

Jaroslav

Stretol som sa s tým. V troch prípadoch stálo prvé vozidlo ďaleko pred stop čiarou. A vždy to bolo malé vozidlo (C3, tico, Clio). Zastalo vo vzdialenosti, aby vodičovi zostalo teleso semaforu v zornom poli. Jasné, SUV, dodávky, autobusy, nákladiaky tento problém nemajú. No a súčasťou nastavenia semaforov je aj nastavenie senzorov. Myslím si.
28. november 2017

Jaroslav

A mimochodom, tú poslednú odpoveď samosprávy by bolo dobré denne uverejniť v dopravných správach, Levickej televízii, rannom vysielaní Mafkízy. To aby sme vedeli, čo máme robiť, kam sa zaradiť, hm?!
29. november 2017

*pt*

existuje taka dodatkova tabula, ktora na ten senzor upozornuje
11. december 2017

Miloš

Dobrý deň. Je fajn, že sme sa (ja a pár ľudí, ktorí čítajú odpovede na tento podnet) dozvedeli príčinu, prečo semafór nefunguje tak ako by mal. Bohužiaľ ostatní obyvatelia mesta, ktorí denne prechádzajú touto križovatkou zostanú v nevedomosti. Ak potom situácie znalí "nesprávne" zastavia ďalej od semafóru, aby im vodič autobusu odbočujúci zo stanice na Dopravnú neodrazil kus blatníka, budú sa aj naďalej čudovať prečo sa cez križovatku dostanú až na tretí cyklus semafóru, keď už je za nimi rad do polovice Dopravnej ulice. Tým, že nám, ktorí sa o to zaujímame bolo vysvetlené ako sa veci majú podnet nebol vyriešený, napriek tomu, že pri ňom svieti status uzavretý. Žiadalo by si to označenie semafórov riedených senzormi a ďalej riešenie ďalších tu nastolených otázok, ako je krátke trvanie zelenej od "ČSAD", ktorú pravidelne blokujú autá, taxíky a autobusy odbočujúce na stanicu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania