Riziková priechodnosť chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Bagara 24. novembra 2017

Šiel som MHD smerom k Tescu a matka na chodníku s 2. deťmi (1. v kočíku) zavadila o ružový, teda šípkový ker a videl som že ju strhlo, zastavila sa a zápasila o vyslobodenie. Pravdepodobne jej ker aj poškodil kabát. Bolo by možné tento krík konečne odstrániť po asi 3. rokoch? Veselo si rastie a vyvíja na úkor chodníka a bezpečnosť chodcov? Ďakujem.

24. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice.

MsÚ Levice
24. november 2017

Martin

Nemyslím si, že treba daný krík nasilu odstrániť. Plne postačí ho zredukovať. Zelene nemáme na rozhadzovanie!!!
24. november 2017

Bagara

Pán Martin čiastočne súhlasím, že by možno bolo lepšie ten krík iba orezať aby nepresahoval na chodník. Ale za jedno vegetačné obdobie opäť prerastie zvodidlá a bude zavadzať chodcom. A zas o rok, možno už koncom leta budeme riešiť toto isté. Okrem toho nemyslím si, že jedna divá ruža pri chodníku spĺňa estetický, krajinotvorný a ekologický význam pre ozdravenie ovzdušia. No a časy, keď sme chodili s rodičmi na „Siklós“ zbierať šípky, mali krvavo doráňané ruky (koncom októbra ste takmer nikde v okolí mesta nenašli ker, ktorý by bol neobratý), aby sme niečo v škole aj vyhrali, ale aj pomohli farmaceutickému a potravinárskemu priemyslu sú dávno nenávratne preč. Dnešné školy a deti sa týmto aktivitám vôbec nevenujú a iba Boh vie prečo. Pohodlie, rozmaznané deti, menej starostí pre učiteľov a rodičov?
04. december 2017

Odpoveď samosprávy

Krík bol dňa 28.11.2017 ošetrený tak, aby nebránil voľnému pohybu chodcov po priľahlom chodníku.


odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
04. december 2017

Bagara

Ak 28.11. bola divá ruža orezaná (nechápem prečo nebola spílená bližšie pri pôde), tak prečo je ešte dnes naďalej podnet v statuse - "V riešení" a nie "Vyriešený"?
14. december 2017

Bagara

IQťák bol ten, kto zdal túto prácu socialkárom, alebo aktivačným pracovníkom a ešte väčšia brzda bola tá, ktorá mala dohliadať a kontrolovať vykonanie práce!!! Zrezali ten krík asi na výšku 1,8m a na jar začne vegetovať šípka a do konca leta bude zas problém s prerastajúcim krom na chodník!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania