Prosba o vyčistenie krajnice od blata

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Peter 30. decembra 2017

Touto cestou vás prosím, aby ste na nadjazde zabezpečili vyčistenie cesty od tzv. posypového materiálu, ktorý obsahuje čistý kal. Nie je možné používať ho do nekonečna.

30. december 2017

Martin

Prečo prosíš o niečo niekoho, koho je to povinnosť a platíme ho za to kráľovsky?!?
03. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet je v riešení odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice.

MsÚ Levice
04. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet sme preposlali na doriešenie správcovi uvedenej komunikácie - Slovenskej správe a údržbe ciest Nitra, Stredisko Levice.



odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
09. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dňa 5.1.2018 Regionálna správa a údržba ciest Nitra zabezpečila vyčistenie krajníc (mechanické zametanie + ručné dočistenie) na ceste I/51 v úseku križovatka Tabaková - ,,bývalá detská nemocnica"
- čistenie daného úseku vykonávame ročne niekoľko krát + čistenie uličných vpusti pravidelne pri väčších úhrnoch zrážok,
- v danom úseku (križovatka s MK Tabaková + nadjazd nad železničnou traťou 51-146) je povrch vozovky v havarijnom stave (pozdĺžne a priečne nerovnosti, deformované mostné závery....) čo okrem iného pri prejazde nákladných automobilov prevážajúcich sypké materiály spôsobuje ich sypanie na vozovku. Ten ,, tzv. posypový materiál, ktorý obsahuje čistý kal", ktorý uvádza sťažovateľ, nie je posypový materiál (zimná údržba v danom úseku sa vykonáva výlučne chemickým posypovým materiálom), ale vysypaný náklad.


za Slovenskú správu ciest
Mgr. Lucia Karelová, hovorkyňa
09. január 2018

Miloš

Dobrý deň.
V prvom rade sa chcem poďakovať za rýchle vyriešenie problému.
Rád by som sa ale vyjadril k odpovedi pani hovorkyne:
1. pri čistení neboli vyčistené všetky vpuste, čo môže mať za následok pomalšie odtekanie povrchovej vody a tvorbe kaluží nebezpečných pre autá aj chodcov,
2. čistenie daného úseku sa vykonáva, ale nie tak dôsledne, ako to bolo vykonané teraz, o čom svedčia napríklad aj staršie snímky na Google Mapy,
3. zimná údržba na chodníkoch v tomto úseku sa vykonáva posypovou drťou, ktorá sa dostáva pri aplikácii aj na vozovku a do vpustí (to viem z vlastnej skúsenosti)
4. pokiaľ sa údržba ciest vykonáva výlučne chemicky, nemá aj táto chémia vplyv na zhoršený stav vozovky a zničenú krajnicu? (a vyjadrenie "pri prejazde nákladných automobilov prevážajúcich sypké materiály spôsobuje ich sypanie na vozovku" mi pripadá trošku zveličené).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania