Maximálna povolená rýchlosť 20 k v školskej zóne na Saratovskej

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Oliver Muráni 21. februára 2018

Dobrý deň, časť vodičov ignoruje maximálnu povolenú rýchlosť v školskej zóne Saratovskej ulici a to 20 km/h. v čase od 07,00 do 17,00 na . V tejto časti Levíc navštevuje tri základné školy najviac žiakov v meste, pričom najvyšší pohyb žiakov a vozidiel je medzi 07,20 až 07,55. V minulosti polícia merala rýchlosť na Saratovskej, ale stále niektorí vodiči maximálnu povolenú rýchlosť nedodržujú a v nepriaznivom počasí špliechajú vodu na chodcov. Pomohlo by, ak by aspoň raz za mesiac mestská polícia merala rýchlosť v tejto lokalite.

23. február 2018

Denis Tóbiáš

Mestská polícia nemá prostriedky a právomoci na meranie rýchlosti
24. február 2018

Martin

Odporúčam sa ísť sem pozrieť. Každé ráno vodiči - rodičia vezúci svoje deti (ktoré zabudli chodiť po svojich) beztrestne porušujú pravidlá cestnej premávky, parkujú kde sa človek pozrie, rýchlou jazdou porušujú čo sa dá a Polícia, ktorá tu nie raz postáva sa tvári, že to ani nevidí. Neviem, na čo ju vôbec máme...
25. február 2018

Odkaz pre starostu Levice

Prosím diskutujúcich, aby sa komentári týkali podnetu a pridŕžali sa pravidiel používania.

Ďakujem,
s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
26. február 2018

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia nie je oprávnená zákonom č. 564/91 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov objasňovať a prejednávať priestupky vodičov motorových vozidiel, ktorí prekročia rýchlosť ustanovenú v zákone č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke alebo prekročia rýchlosť ustanovenú dopravnou značkou alebo dopravným zariadením. Taktiež, mestská polícia nie je oprávnená zisťovať prostredníctvom technických prostriedkov prekročenie rýchlosti motorových vozidiel. Tieto oprávnenia uplatňuje Policajný zbor SR, ktorý aj na miestnych komunikáciách v meste Levice vrátane Školskej zóny na Saratovskej ul. vykonáva dohľad nad cestnou premávkou.



Zdenko Lauroško, zástupca náčelníka, Mestská polícia Levice

02. marec 2018

Tomáš Gálus

Ty si asi tiež chodec. Daj vedietť nabuduce ta ospliecham. Aj ti zatrubim
10. marec 2018

Viera Szűcsová

Dobrý deň,
nazdávam sa, že stránka Odkaz pre starostu má pomáhať občanom tým, že ich oprávnený podnet buď vyrieši, ak je to v kompetencii samosprávy, alebo ho posunie na kompetentné orgány. Aby sa občan nemusel s problémom obracať na niekoľko úradov. Takže odpoveď samosprávy mala obsahovať aj správu, či o podnete informovala príslušné oddelenie dopravnej polície. A toto oddelenie to má riešiť preukázateľne, nie štatisticky. Všeobecné konštatovanie, že PZ SR vykonáva dohľad nad cestnou premávkou vieme aj my.
14. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Levice práve z dôvodu zvýšenia bezpečnosti chodcov vybudovalo v predchádzajúcich rokoch na uvedenej ulici tri bezpečné priechody - farebne zvýraznené, osvetlené, z toho dva vyvýšené plniace funkciu spomaľovacích prahov. Mestská polícia v uvedenej lokalite v čase zvýšenej premávky v ranných a poobedňajších hodinách vykonáva zvýšenú hliadkovaciu činnosť.
Mestská polícia nie je oprávnená zákonom č. 564/91 Zb. o obecnej polícii objasňovať a prejednávať priestupky vodičov motorových vozidiel, ktorí prekročia rýchlosť ustanovenú v zákone č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke alebo prekročia rýchlosť ustanovenú dopravnou značkou alebo dopravným zariadením. Taktiež mestská polícia nie je oprávnená zisťovať prostredníctvom technických prostriedkov prekročenie rýchlosti motorových vozidiel. Tieto oprávnenia uplatňuje Policajný zbor SR, ktorý aj na miestnych komunikáciách v meste Levice vrátane školskej zóny na Saratovskej ul. vykonáva dohľad nad cestnou premávkou.



MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania