Psie výkaly V.Rybníky

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Ladislav 04. marca 2018

Ide o nedisciplinovanosť majiteľov psov bývajúcich v činžiakoch so svojimi miláčikmi a ich venčenie na verejných priestranstvách. Výkalmi sú znečistené trávnaté plochy vedľa chodníkoch v krátkych opakujúcich sa vzdialenostiach , trávnaté plochy pri detských zariadeniach , všeobecne trávnaté plochy mimo zóny pre venčenie psov , ale aj priamo znečistené chodníky .Niektorí majitelia psov jednoducho pustia z vchodu psov na výbeh , kým majiteľ stojí vo vchodových dverách . Toto je asi novodobé venčenie , ktoré pravdepodobne nezaťažuje majiteľa psa , veď pes sa po vykonaní potreby sám vráti k majiteľovi , a výkaly nemusí zbierať , nakoľko ani nevie v ktorých miestach sa dej udial , najmä vo večerných hodinách. Výkaly sa neustále množia , trus sa zanáša do vchodov .Prosím o riešenie situ

04. marec 2018

Ladislav

tak a dnes je na tom istom mieste nový psí "produkt"... Ten predošlý sa už rozniesol .
08. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ a Mestskú políciu Levice.

MsÚ Levice
16. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mestský úrad prostredníctvom médií už v niekoľkokrát apeloval na majiteľov psov, aby svojich psov venčili v lokalitách na to určených a označených informačnými tabuľami “Zóna venčenia psov”, ktoré sú zároveň vybavené nádobami na odloženie psích exkrementov. Každý majiteľ psa si po zaplatení ročnej dane za psa môže na mestskom úrade vyzdvihnúť sáčky na zbieranie exkrementov. Od marca mestský úrad vyzve spoločenstvá vlastníkov bytov, aby upozornili majiteľov psov vo svojich vchodov na dodržiavanie zákonom stanovených povinností. Zároveň mestská polícia zvýši kontrolnú činnosť na uvedený problém.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
18. marec 2018

Ladislav

Ďakujem za Vašu odpoveď a riešenie situácie . Ja by som ešte dodal , že cca 75 % psov nie je evidovaných na území LV a niektoré psi nie sú evidované vôbec. Majitelia psov si tým pádom nemohli prevziať ani sáčky na psie exkrementy . Ako príklad by som uviedol , že len v našom vchode je fyzicky päť psov , a podľa evidencii psov chovaných v meste je v našom vchode evidovaný iba jeden pes... Daňe za psov sú teda zaplatené do kasy okolitých dedín , avšak obrovské množstvo exkrementov v nádobách a aj mimo nich zaťažuje Naše mesto vrátane obyvateľov ... Prosím Vás o uváženie tohoto podnetu. Ďakujem v dúfaní , že naše mesto bude čistejšie .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania