Dlhodobo stojaci vrak na parkovisku

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Fero 29. júla 2018

Dlhodobo stojace auto na parkovisku zabere miesto.

30. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na Mestskú políciu Levice.

MsÚ Levice
07. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mestská polícia Levice na základe Vášho podnetu vykonala šetrenie vo veci státia osobného motorového vozidla zn. RENAULT Clio, modrej farby, evidenčného čísla vozidla LV308CN na vybudovanom parkovisku v Leviciach.
Šetrením bolo zistené, že vozidlo nie je spôsobilé prevádzky v cestnej premávke, nakoľko sa prevádzkovateľ vozidla nepodrobil v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady pravidelnej technickej a emisnej kontrole spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom, čím si nesplnil povinnosť vyplývajúcu z § 21, ods. 1, písm. b), zák. č. 725/2004 Z.z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Mestská polícia Levice uvedenú vec odovzdala Okresnému úradu v Leviciach, Odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií ako vecne a miestne príslušnému orgánu k priamemu vybaveniu.
Tým, že vozidlo stojí na vybudovanom parkovisku sa prevádzkovateľ vozidla nedopúšťa žiadneho priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, nakoľko vozidlo nepoužíva na prevádzkovanie v cestnej premávke.


Mestská polícia Levice
11. september 2018

Fero

Kedy uz bude auto odtiahnute?stale tam zabera parkovacie miesto.
13. december 2018

Fero

Ako pokročilo riešenie podnetu???Vie niekto odpovedať?
18. január 2019

Fero

Do kedy tu bude ešte to auto? Ludia nemaju večer kde parkovať
05. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Prevádzkovateľ osobného motorového vozidla zn. RENAULT Clio, modrej farby, evidenčného čísla vozidla LV308CN, ktoré stojí na vybudovanom parkovacom mieste pre motorové vozidlá sa svojím konaním (motorové vozidlo stojí na parkovacom mieste) nedopúšťa žiadneho priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.
V tomto konkrétnom prípade, vozidlo nie je spôsobilé prevádzky v cestnej premávke, nakoľko sa prevádzkovateľ vozidla nepodrobil v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady pravidelnej technickej a emisnej kontrole spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom, ale to neznamená, že stáť na vybudovanom parkovacom mieste pre motorové vozidlá nemôže.
Motorové vozidlo nie je starým vozidlom ( vrakom ) v zmysle Zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a netvorí prekážku v cestnej premávke tak ako je to uvedené v § 43, zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.


Mestská polícia Levice
05. február 2019

Fero

To auto tam stoji viac ako 7r.uz.by sa malo fakt nieco robit a riesit to!!! Treba sa pozriet na to ako sa to robi v inych mestach napr. v Nitre https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/49513/vrak#comment-form Dakujeme
08. august 2019

Levice

Auto tam stale stoji bolo by dobre zacat to nejako riesit
09. august 2019

Odkaz pre starostu Levice

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
20. december 2019

Levice

Auto tam stale stoji bez povsimnutia. Prosim urychlene konat. Dakujeme
07. február 2020

Levice

Ako by sa dal vyriesit podnet aby tam auto nestalo??? Zabera parkovacie miesto
30. máj 2020

Levice

Auto tam stale stoji a zabera parkovacie miesto. Pytam sa len tak kolko rokov tam este bude stat? Budeme to intenzivne sledovat uz je to cele na posmech ze nikto nic nerobi a v Nr to ide krasne..
01. jún 2020

Odkaz pre starostu Levice

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
08. február 2021

Levice

Auto tam stále stojí bez pohybu zabera parkovacie miesto.
15. december 2021

Levice

auto tam už konečne nestoji stal sa asi zazrak po rokoch.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania