Stojaci vrak zabera dlhodobo parkovacie miesto, Nejedlého 45

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Fero 16. septembra 2018

Auto zabera uz dlhodobo parkovacie miesto zd. Nejedleho 45

17. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na Mestskú políciu Levice.

MsÚ Levice
15. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mestská polícia vykonala šetrenie vo veci státia motorového vozidla zn. PEUGEOT Partner červenej farby, bez EČV, na vybudovanom parkovacom mieste na Ul. Zd. Nejedlého 45 v Leviciach. Vozidlo je zapísané v evidencii motorových vozidiel na fyzickú osobu. Vlastník vozidla dočasne vyradil motorové vozidlo z evidencie motorových vozidiel pre poruchu na vozidle. Z uvedeného dôvodu vlastník odovzdal evidenčné čísla vozidla, pričom mu nevzniká povinnosť podrobiť sa v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady pravidelnej emisnej a technickej kontrole.
Z pohľadu státia motorového vozidla na vybudovanom parkovacom mieste na Ul. Zd. Nejedlého 45 v Leviciach, sa vlastník vozidla nedopúšťa žiadneho priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, nakoľko vozidlo nepoužíva na prevádzkovanie v cestnej premávke.

Mestská polícia Levice
07. december 2018

Fero

Podnet nie je vyriešený. Pan majitel aj planuje poruchu na vozidle odstranit alebo tam bude stat ešte zopar rokov?
03. január 2019

Fero

Podnet nie je vyriešený auto tam stale stoji a zrejme aj dlho bude! Zabera každy deň parkovacie miesto!
18. január 2019

Fero

Auto stale zabera parkovacie miesto ludia nemaju večer kde parkovat!!!
22. február 2019

Fero

Zaujimave ze. V NR. si vedia poradit a preto pytam sa preco to nemoze aj v LV tak dobre fungovat? https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/56317/vrak
20. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!
Mestská polícia Levice preveruje každé prijaté oznámenie na podozrenie z nedovoleného státia motorového vozidla prípadne starého vozidla a skúma všetky skutočnosti nasvedčujúce tomu, či vlastník alebo držiteľ motorového vozidla si splnil všetky zákonné povinnosti na prevádzku motorového vozidla v cestnej premávke, či státím s motorovým vozidlom netvorí prekážku v cestnej premávke a či neporušuje zákaz zastavenia a státia motorovým vozidlom tak ako je to uvedené v zákone o cestnej premávke.

Takto sme postupovali aj vo veci státia osobného motorového vozidla zn. PEUGEOT Partner červenej farby, bez evidenčné čísla vozidla, na vybudovanom parkovacom mieste na Ul. Zd. Nejedlého 45 v Leviciach.

Motorové vozidlo je zapísané v evidencii motorových vozidiel na fyzickú osobu. Vlastník vozidla dočasne vyradil motorové vozidlo z evidencie motorových vozidiel pre poruchu na vozidle do termínu - december 2019. Táto skutočnosť vylučuje možnosť, že motorové vozidlo je starým vozidlom (vrakom), pretože nenapĺňa znaky starého motorového vozidla v zmysle zákona o odpadoch. Z pohľadu zákona o odpadoch si mestská polícia plní oznamovaciu povinnosť orgánom štátnej správy odpadového hospodárstva, ktoré sú zákonom zmocnené vo veci konať.

Motorové vozidlo netvorí prekážku v cestnej premávke tak ako je to uvedené v zákone o cestnej premávke. Znovu, v prípade prekážky v cestnej premávke si mestská polícia plní oznamovaciu povinnosť policajnému zboru SR alebo správcovi cesty, ktorý rozhodne o odstránení vozidla.

Motorové vozidlo nie je spôsobilé prevádzky v cestnej premávke, nakoľko sa prevádzkovateľ vozidla nepodrobil v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady pravidelnej technickej a emisnej kontrole spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom, ale vlastník pri dočasnom vyradení motorového vozidla z evidencie motorových vozidiel si nemusel splniť takúto povinnosť vyplývajúcu z podmienok prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách. Táto povinnosť vlastníkovi vzniká až pri opätovnom zaradení do evidencie motorových vozidiel, čiže pri uvedení vozidla do prevádzky.

Motorové vozidlo stojí na vybudovanom parkovacom mieste na Ul. Zd. Nejedlého 45 v Leviciach. Vlastník motorového vozidla sa nedopúšťa žiadneho priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky tým, že má motorové vozidlo odstavené na vybudovanom parkovacom mieste a vozidlo nepoužíva na prevádzkovanie v cestnej premávke.

Po preverení všetkých povinností a zákazov pre vlastníka vozidla vyplývajúcich z platnej legislatívy konštatujeme, že motorové vozidlo môže stáť na vybudovanom parkovacom mieste na Ul. Zd. Nejedlého 45 v Leviciach.

Mestská polícia aj naďalej bude oznamovať porušenia povinností a zákazov z pohľadu platnej legislatívy orgánom štátnej správy, ktoré sú zmocnené zákonom vo veci konať, nakoľko nám nie je ľahostajný taký stav, kde by na miestnych komunikáciách alebo na vybudovaných parkovacích miestach stáli motorové vozidlá v rozpore s platnou legislatívou. Ale vždy musíme mať na pamäti skutočnosť, že každý zásah do osobného vlastníctva rozhodnutím o odtiahnutí vozidla, lebo zaberá parkovacie miesto niekomu inému, alebo sa domnievame, že sa jedná o vrak, musí mať oporu v zákone a musí vo veci rozhodnúť príslušný zákonom zmocnený orgán štátnej správy.


Mestská polícia Levice
16. august 2019

Levice

Dakujeme mestskej policii za vycerpavajucu a dlhu odpoved ktora ajtak nic nevyriesila. Aspon ze pan majitel sam dostal rozum a auto odstranil takze konecne VYRIESENE.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania