Prístup k internetu v Kalinčiakove.

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Milan Gula 15. novembra 2018

Kedy bude v Kalinčiakove zabezpečený prístup ku kvalitnému internetu (optické káble), tak ako to je v iných obciach alebo aj v samotnom meste Levice. Informovanosť občanov je na veľmi nízkej úrovni, telefónne linky sú ešte z roku pána, na drevených stĺpoch a nakoľko je mestská časť v doline, signál mobilných operátorov je nepostačujúci. Ako to chcú kompetentné orgány riešiť?
Každá inštitúcia sa odvoláva na informácie na internete, no nech sa niekto skúsi pripojiť cez mobilnú sieť vo večerných alebo aj denných hodinách. Stávajú sa z nás občania 3.kategórie. Ďakujem za odpoveď.

16. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na ref. informatiky oddelenia vnútornej prevádzky MsÚ.

MsÚ Levice
30. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mestské časti mesta Levice sa nachádzajú v špecifickej, šíreniu GSM signálu dosť nepriaznivej lokalite. Optické káble sú natiahnuté len v oblastiach s vysokou hustotou obyvateľstva, tzn. nie sú sprístupnené ani v mnohých oblastiach mesta Levice. Riešenie uvedeného problému nie je v kompetencii mesta, nakoľko zavedenie optických káblov je v pôsobnosti telekomunikačných operátorov. Mesto sa naďalej bude snažiť rokovať s operátormi, aby investovali aj do odľahlejších a menej komerčne zaujímavých lokalít.

odd. vnútornej prevádzky, MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.