29. augusta-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Juraj Konečný 17. januára 2019

Dobrý deň, bývame na ulici 29. augusta v blízkosti Gazdovských potrieb. Parkovanie je pri ceste, ktorú prechádzame denne s mnohými susedmi mnoho krát. Tak isto sa na ceste otáčajú autá. Problém je rýchlosť, ktorou mnohé autá (osobné, taxíky, autá central gastro..) po ulici jazdia. Je bežné, že idú 70-80km/h. Pri týchto rýchlostiach je len otázkou času, kedy sa stane dopravná nehoda. Riešenie by bolo zníženie rýchlosti cez značky 40km/h, obytná oblasť ..., prípadne sem posielať policajtov aby merali. Ďakujem.

18. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný na riešenie na odd. výstavby a územného plánovania MsÚ Levice.

MsÚ Levice
29. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na všetkých komunikáciách v rámci intravilánu obce platí zákonom stanovená najvyššia rýchlosť 50 km/hod. Je vyslovene v kompetencii vodičov motorových vozidiel, či danú rýchlosť dodržiavajú alebo nie. To znamená, že i keby najvyššia dovolená rýchlosť bola obmedzená na 40 km/hod., nie je nikde zaručené, že túto budú vodiči dodržiavať, keď nedodržiavajú 50 km/hod.. Snáď jedinou možnosťou, ako dodržiavať stanovenú rýchlosť je meranie rýchlosti a jej kontrola príslušníkmi polície.


odd. územného plánovania a stav. poriadku vecí MsÚ Levice
29. január 2019

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia nemá oprávnenie zo zákona o obecnej polícii merať rýchlosť vozidiel, objasňovať a ani prejednávať takéto druhy priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.
Pôsobnosť na meranie rýchlosti vozidiel, objasňovanie a prejednávanie takýchto druhov priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky má Policajný zbor SR.

Mestská polícia Levice
30. január 2019

Juraj Konečný

Dobrý deň,
Ďakujem za odpovede, ktoré považujem za neuspokojivé. Prvá, že keby sa znížila rýchlosť na 40km/h, vodiči by aj tak chodili rýchlejšie je koho výrok prosím vás (meno / osoba)? Predpokladám, že ide len o domnienku, nie fakt.
Druhá odpoveď samosprávy nie je na moju otázku. Netvrdím, že rýchlosť majú merať MP, ale polícia (čiže Policajný zbor) - čiže mesto (samospráva) by mala PZ vyzvať, aby meranie v danej lokalite robili. V opačnom prípade, keď náhodou dôjde k nehode, nebodaj fatálnej, aj samospráva - aj vy osobne bude niesť zodpovednosť, keďže ste boli na tento problém upozornení.
S pozdravom,
Konečný

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.