Konopná-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
František 15. marca 2019

Dlhodobo odstavené vozidlo bez platnej TK a EK. Zaberá parkovacie miesto v problematickej lokalite na parkovanie.

15. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? Mestská polícia Levice

MsÚ Levice
21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mestská polícia Levice na základe Vášho podnetu vykonala šetrenie vo veci státia osobného motorového vozidla zn. Daewoo Nexia bielej farby, evidenčné číslo vozidla LV124BG, na vybudovanom parkovacom mieste na Konopnej ul. v Leviciach.
Šetrením bolo zistené, že motorové vozidlo je zapísané v evidencii motorových vozidiel na fyzickú osobu a má riadne pripevnené evidenčné čísla vozidla. Motorové vozidlo nie je starým vozidlom (vrakom) v zmysle Zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a netvorí prekážku v cestnej premávke tak ako je to uvedené v § 43, zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Ďalej šetrením bolo zistené, že vozidlo nie je spôsobilé prevádzky v cestnej premávke, nakoľko sa prevádzkovateľ vozidla nepodrobil v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady pravidelnej technickej a emisnej kontrole spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom, čím si nesplnil povinnosť vyplývajúcu z § 21, ods. 1, písm. b), zák. č. 725/2004 Z.z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Mestská polícia Levice uvedenú vec odovzdá Okresnému úradu v Leviciach, Odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií ako vecne a miestne príslušnému orgánu k priamemu vybaveniu.
Tým, že vozidlo stojí na vybudovanom parkovacom mieste na Konopnej ul. v Leviciach sa prevádzkovateľ vozidla nedopúšťa žiadneho priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, nakoľko vozidlo nepoužíva na prevádzkovanie v cestnej premávke.
Pre zhrnutie vyššie opísaného - nie je protiprávnym konaním, že prevádzkovateľ stojí s motorovým vozidlom na parkovacom mieste pre motorové vozidlá a nie je možné odstrániť motorové vozidlo (osobné vlastníctvo) z parkovacieho miesta správnym orgánom bez splnomocnenia zákonom.


Mestská polícia Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania