Turecký rad-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
J. R. Oppenheimer 28. mája 2019

Abnormálne veľké množstvo odpadu spolu s premnoženým výskytom potkanov v areáli a v devastovaných budovách EX Pionierskeho domu (sídlo LV pobočky elektrární ČSSR). Asi aj 2. veľkokapacitné kontajnery budú potrebné. Smutné, že prístup do tohto areálu (objektov) je úplne voľný bez akýchkoľvek prekážok (oplotenie, uzamknutá brána). Videl som tam aj deti sa bežne hrať a veľmi ľahko môže prísť k tragickému úrazu najmä kvôli statike budov, stavu kanalizačných šácht a pod. Sanácia veľkých čiernych skládok pohlcuje obrovské kvantum financií z rozpočtu každej Samosprávy. No lenže keby sa určité problémové lokality čistili pravidelne a nie iba raz do roka (po niekoľkých rokoch), zaiste by boli náklady oveľa menšie. Toto miesto nebolo odpratávané mnohé roky.

27. máj 2019

J. R. Oppenheimer

Už to uverejňujem - snažím sa uverejniť druhý krát (za posledné 2. dni) a neviem kde nastala chyba, že mi to nechcete zverejniť? :-(
28. máj 2019

J. R. Oppenheimer

Tá poloha miesto určujúceho "balónika" na Google mapke nie je presná - ja som ju takto nezadával!!! :-( (musel sa pomýliť niektorý administrátor webu)
29. máj 2019

Šimon

Pán J.R. Oppenheimer treba sa najskôr pozrieť komu vlastne patrí pozemok a potom dávať príspevok, predsa mesto nebude firme Vialle čistiť pozemok
29. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

Mestský úrad Levice
29. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet sme zaslali vlastníkovi pozemku a budovy spoločnosti Vialle s.r.o. Levice so žiadosťou o zabezpečenie vyčistenia.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí, Mestský úrad Levice
29. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
administrátori v tomto prípade neupravovali lokalizáciu. V prípade, ak ste nezadávali danú lokalizáciu Vy došlo pravdepodobne k technickej chybe.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
29. máj 2019

J. R. Oppenheimer

Pán Šimon, ak nie ste negramotný – ja som nepísal v príspevku že lokalita + objekty sú majetkom Mesta a teda ja som nežiadal aby to vyčistilo Mesto. Námet (jeho hlbší zmysel a úvahu) ste vôbec nepochopil. Ja som žiadal iba o nápravu a tá by mala byť prostredníctvom MsÚ, ktorá môže zatlačiť na majiteľa a nariadiť vypratanie, popr. udeliť aj finančnú sankciu! Záver podnetu: „Sanácia veľkých čiernych skládok pohlcuje obrovské kvantum financií z rozpočtu každej Samosprávy. No lenže keby sa určité problémové lokality čistili pravidelne a nie iba raz do roka (po niekoľkých rokoch), zaiste by boli náklady oveľa menšie“ bol myslený vo všeobecnosti k problematike ilegálnych skládok.
05. december 2019

J. R. Oppenheimer

Totál Hanba že Mesto Levice - Magistrát nie je schopné riešiť tento problém s ilegálnou (čiernou) skládkou komunálneho odpadu za skoro 7. mesiacov!!!!!!! Súčasný Primátor stále kryje chrbát Ex Mišák mafiánskej spol. VIALLE???
02. október 2020

J. R. Oppenheimer

28. máj 2019 - prešlo cca 16. mesiacov. Prečo je problém, resp. kde nastáva chyba keď MESTO LEVICE ako Magistrát si nedokáže vynútiť odvoz odpadu a likvidáciu ilegálnej (čiernej skládky) na prístupovo neobmedzenom (žiadne prekážky v prístupe hockoho) súkromnom pozemku ani výzvami, či pokutami? Žeby skutočne išlo o nadštandardne protekčné a najmä korupčné vzťahy so spoločnosťou VIALLE?
06. október 2020

Odkaz pre starostu Levice

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
07. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet sme opätovne zaslali vlastníkovi pozemku a budovy - spoločnosti Vialle s.r.o. Levice so žiadosťou o zabezpečenie vyčistenia. Samospráva nevie iným zákonným spôsobom riešiť takéto situácie, pretože ide o súkromné vlastníctvo - súkromný pozemok firmy. 

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
13. október 2020

J. R. Oppenheimer

Márnosť šedivá! Veď to ja presne viem že pozemok nie je majetkom. Nestačí zasielať iba hlucho prázdne výzvy!!! Mňa by zaujímalo KOĽKO FINANČNÝCH POKÚT A V AKEJ VÝŠKE STE UDELILI SPOL. VIALLE za túto fenomenálne obrovskú čiernu skládku odpadu rôzneho druhu??? A opäť podotýkam že dostupnosť k budovám staticky rizikovým, k Biohazard skládke je úplne voľná a teda celý areál je nezabezpečený proti akémukoľvek vniknutiu. Chodia sem veselo popíjať alkohol a na poschodí aj prespávať bezdomovci, ale už som tam videl aj deti sa hrať na schovávačku (nájdete tu i jednu nezabezpečenú šachtu). Magistrát to začne riešiť keď sa stane nejaké fatálne nešťastie???
13. október 2020

J. R. Oppenheimer

... nie je majetkom Mesta.
14. október 2020

Odkaz pre starostu Levice

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
15. október 2020

J. R. Oppenheimer

Ďakujem Vám pani Rachelová! Ide skutočne o gigantickú čiernu skládku zmesového odpadu takmer v centre Mesta (žiadna okrajová lokalita), rozmach hlodavcov (najmä potkany a krysy), torzá nestatických budov, nezabezpečené šachty, ilegálny útulok pre bezdomovcov a voľný prístup pre ľudí (detí)! Fakticky je nutné zistiť KOĽKO FINANČNÝCH POKÚT A V AKEJ VÝŠKE Magistrát UDELIL spol. VIALLE od 28. 5. 2019?! Už veľmi dávno sa na hlas hovorí medzi obyvateľmi, že spol. VIALLE je privilegovaná kasta a má neobvyklo hrubé protekčné vymoženosti spojitosti s Mestským Úradom (napr. monopólne postavenie - zmluvy s Mestom a nielen v oblasti likvidácie komunálneho odpadu).
31. október 2020

J. R. Oppenheimer

Pani Rachelová, bolo by BombaSuper motivujúce pre LV samosprávu keby ste tento podnet presunuli na začiatok zoznamu podnetov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
02. november 2020

Odkaz pre starostu Levice

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
09. apríl 2021

J. R. Oppenheimer

Mgr. Eva Kaňková [email protected]
podateľna, sekretariát [email protected]
6312899

Budíííííííííííííííček!!!!!!!!!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania