Staré Levice-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
MUDr. Dalibor Sulina 19. septembra 2019

Dobrý deň, prosím o informáciu, či by nebolo vhodné križovatku ciest Pivničná-Staré Levice- cesta č.1514 (smer M. Ludany) označiť, ktorá cesta je hlavná a ktorá vedľajšia, nakoľko križovatka je pomerne frekventovaná po uzavretí nadjazdu (na smer Vinohrady) a pribúdajúcimi obyvateľmi vo viniciach (Staré Levice). Na tomto trojcestí platí pravidlo prednosti pravej ruky (cesty sú rovnocenné) niektorým vodičom to však robí problém, nakoľko toto pravidlo sa už uplatňuje v doprave minimálne. Križovatku komplikuje aj neprehľadnosť, nakoľko sa tam nachádza "trojuholníkový" ostrovček.v centre križovatky.

20. september 2019

IVAN

Ano suhlasim s Vami ,bolo by vhodne osadiť dopravne znacky
24. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? Oddelenie Územného plánovania a stavebného poriadku MsÚ
25. september 2019

Palo

Neviem ale ja som tam postrehol ze v smere od centra smerom na mochovsku (cize z ludanskej doprava) je STOPka, a teda nie pravidlo pravej ruky.
25. september 2019

MUDr. Dalibor Sulina

Ad Palo: Áno máte pravdu, križovatka ktorú opisujete má stopku, ale nejedná sa o Vami uvádzanú križovatku, tá o ktorej píšem je nejakých 300 m ďalej (smer Margita-Ilona) cez Čertov jarok. Najmä vodiči idúci od Margity (z viníc, teraz už husto obývané vinice) nedajú prednosť vodičovi sprava (tam končí Pivničná ulica využívaná v špičke najmä obyvateľmi Vinohradov) a je tam aj značka koniec obce. Voľakedy sa tam otáčal autobus mestská linka č. 2 tam mala konečnú. Teraz sa tam stretáva niekoľko ciest a neprehľadnosť znásobuje aj trojuholníkový "ostrovček" v križovatke (imitácia kruhového objazdu).
25. september 2019

Palo

Aha rozumiem, z fotky som to nevedel rozoznat, chyba tu mapa s polohou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.