Nám. hrdinov-chybajuce ruska - COVID 19

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
J. R. Oppenheimer 23. marca 2020

Rad by som sa opytal, ci a kedy bude Mestsky urad a jeho organy, prip. v spolupraci s inymi organizaciami (SCK a ine) roznasat bezplatny zdravotnicky ochranny material - ako rukavice a ruska. Planuje sa tak robit aspon pre najviac ohrozenych obyvatelov (dochodcovia, onkologicki pacienti v domacej liecbe a pod...)? Dakujem za info

23. marec 2020

Martin Hebert

Zaujímavý podnet, som zvedavý na reakciu mesta lebo mňa by to tiež veľmi zaujímalo, keďže rúška sú teraz nedostatkový materiál.
23. marec 2020

J. R. Oppenheimer

CENZÚRA ako za komunistov v Socializme! Môj pôvodný podnet: COVID – 19. MsÚ Levice SPAMÄTAJME SA! RÚŠKY a RESPIRÁTORY NIKDE NEDOSTAŤ!!! Chcem sa opýtať prečo sú Levice zaostalé oproti iným mestám, ale aj dedinám? Mestský Úrad Levice a jeho orgány (oddelenie CO, alebo krízový štáb) v spolupráci napr. s organizáciou SČK by mali roznášať bezplatne zdravotnícky ochranný materiál (min. rukavice a rúšky) aspoň obyvateľom najviac ohrozeným! Najmä dôchodcom nad 80.rokov (popr. onkologickým pacientom v domácej liečbe). Bol som veľmi vulgárny, neslušný, arogantný alebo hrubý v dnešnom svete a v tejto situácii?????????????????????????????????????????????????
23. marec 2020

J. R. Oppenheimer

... mal som v pôvodnom podnete viacero fotiek - niekto je prehnane agilný a servilný voči Mestskému Úradu Levice ... možno cenzúrny zamestnanec portálu Odkaz pre Starostu pracuje aj priamo na Mestskom Úrade :-/
23. marec 2020

Anna Uhrová

Podnet som upravila nakolko sa mi javil zbytocne utocny. Ako spolocnost sa ocitame v bezprecedentnej a pritom citlivej situacii, a preto sa domnievam, ze zmierlivejsia formulacia nasich poziadaviek a otazok je viac ako potrebna. Taktiez som si vedoma, ze mnohe samospravy, vratane Levic, maju v tychto dnoch viac prace prave pre aktualnu situaciu COVID-19 (zabezpecovanie potravin dochodcom, ruska a ine).
Co sa tyka obrazkov - nakolko sa chceme vyhnut ilustracnym fotkam, ktore nedokumentuju podnet volime radsej mapu.

Dakujem za porozumenie,
s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]
25. marec 2020

J. R. Oppenheimer

Pani Rachelová - Vy texty podnetov cenzurujete veľmi rada a prehnane už niekoľko rokov! Takže prosím nevyhovárajte sa na situáciu s Pandémiou! Pochybujem že cenzúra je Vaša hlavná náplň práce. Ste úplne prebytočne agilná a zároveň nepochopiteľne servilná voči MsÚradom všeobecne. Neurážal som nikoho a nebol som vulgárny! Moje fotky nedokumentovali podnet? Fotky: starí ľudia (muž a žena) s rúškom na tvári a so smútkom v očiach nedokumentujú situáciu a podnet? :-( Srandujete!?!
31. marec 2020

J. R. Oppenheimer

... Pani Rachelová proti Vašim negatívnym postojom, radšej mi pomôžte získať Rúška v meste Levice pre ľudí aspoň nad 80.rokov!!!!!! (zaslúžili by si aj dôchodcovia nad 60. rokov!!!!!!)
01. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vážený p. Oppenheimer, odporúčame sledovať oficiálnu webstránku mesta, FB stránku mesta, Levickú televíziu, príp. regionálnu tlač, kde by ste sa dozvedeli, že balíčky s rúškom a informačným letákom boli v priebehu minulého týždňa a začiatkom tohto roznášané zamestnancami mestského úradu do schránok levických seniorov nad 65 rokov - celkovo je takto doručených 6500 rúšok. Okrem toho sa na mestskom úrade aj v denných centrách /kluboch dôchodcov neustále šijú rúška, ktoré sa distribuujú soc. slabším skupinám obyvateľov, resp. ich mestskí policajti rozdávajú na ulici ľuďom, ktorí sú na verejnosti bez rúška. SČK stále roznáša obedy seniorom, mesto naďalej poskytuje opatrovateľskú službu v domácnostiach. V spolupráci so Slovenským červeným krížom a Mestským parlamentom mládeže sa poskytuje osamelým seniorom, imobilným občanom a vo vážnom zdravotnom stave pomoc formou nákupu potravín, vybavením úradných záležitosti, návštevou pošty, venčením psíka a pod. Boli zriadené krízové linky, kde môžu občania potrebu pomoci nahlásiť. Taktiež je vytvorený elektronický formulár, prostredníctvom ktorého môžu občania požiadať o pomoc. Samozrejme, na uvedených číslach resp. formulári môžu ponúknuť svoju pomoc aj ochotní občania, ktorí by chceli akoukoľvek formou pomôcť.
Potrebu resp. ponuku pomoci môžete nahlásiť:
0910 116 111, 036/63 07 900 Slovenský červený kríž (8:00 - 12:00 h)
0800 120 646 Bezplatná krízová linka MsÚ Levice (pracovné dni 8:00 – 14:00 h)
0950 724 908, 036/38 11 976 Linka pomoci Mestského parlamentu mládeže (14:00 - 20:00 h)
elektronicky na https://bit.ly/tusme (Formulár, kde môžete nielen požiadať o pomoc, ale aj pomôcť)

útvar primátora MsÚ Levice
02. apríl 2020

J. R. Oppenheimer

Trepete - píšete hovadiny! Moja mama 80.ročná nemá internet, teda ani trápny Face Book. Mestský rozhlas v okne vôbec nepočuť a noviny sa nedistribuujú! Ako to, že moja mama nedostala minulý, ani tento týždeň rúška?????????? Prečo klamete?
03. apríl 2020

J. R. Oppenheimer

Tak a až dnes v popoludňajších hodinách roznášali do schránok rúška 2. zamestnankyne pravdepodobne MsÚ ľuďom nad 65.rokov na ulici M. R. Štefánika. Takže až dnes bol môj podnet vyriešený a nie pred. 2, či 3 dňami! Otázka je, či do dnešného dňa dostali seniori nad 65. rokov vo všetkých uliciach v meste (+ prímestské časti). No v každom prípade, ďakujem v mene svojej matky za 1. rúško.
15. apríl 2020

J. R. Oppenheimer

Naozaj som nechcel vŕtať a kritizovať. Ako sa hovorí: „darovanému koňovi nepozeráš na zuby“. ÁNO, dlho som otáľal a premýšľal či vôbec niečo napísať. No, musím kvôli náprave do budúcnosti (aby sa to neopakovalo). To rúško pre moju mamu sa nedalo a nedá absolútne použiť! Gumička je taká silná a krátka že Vám uši silno pokrčí a o pár sekúnd prestrelí! Čo s takýmito rúškami? :-(
04. február 2021

J. R. Oppenheimer

Nám. hrdinov-Verejné služby-iné

Pán Primátor, dovoľujem si Vás vyzvať k činom. Mnohý primátori, ale aj starostovia na Slovensku podľa vzoru Nemecka a Rakúska (napr. Čadca, Poprad, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Slovinky a pod.) už začali roznášať Respirátory FFP2 pre seniorov nad 65. rokov zdarma z dôvodu enormného šírenia Britskej mutácie COVID – 19, ktorá je mnohonásobne infekčná a spôsobuje väčšiu úmrtnosť (vo veľkej miere u seniorov)! Ďakujem za porozumenie.
11. február 2021

J. R. Oppenheimer

Nám. hrdinov-Verejné služby-iné

Útvar Primátora: Rád by som sa dozvedel, či sa chystá niečo v podobnom duchu aj v Meste Levice. Mnohý primátori, ale aj starostovia na Slovensku po vzore Nemecka a Rakúska (napr. Nové Zámky, Čadca, Poprad, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa a pod.) už začali roznášať Respirátory FFP2 pre seniorov nad 65. rokov zdarma z dôvodu enormného šírenia Britskej mutácie Corona vírusu, ktorá je mnohonásobne infekčnejšia a asi má aj väčšiu mortalitu! Ide o silnejšiu ochranu najzraniteľnejších obyvateľov najmä v prístupných predajniach (potraviny, drogéria, lekáreň atď.), ale aj pri nevyhnutnom presune napr. v MHD. Ďakujem za odpoveď.
25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, respirátory boli občanom nad 65 roznášané do poštových schránok v polovici februára 2021. Mesto pre tento účel objednalo 13000 ks respirátorov, pričom každý senior nad 65 rokov dostal do schránky 2 kusy.

útvar primátora MsÚ Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania