Perecká-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Dorota Murinova 30. apríla 2020

Dobry den, ked pozeram z balkona bytoveho domu na ul. Perecka 2964/4 chyba mi zelen , okolo bytoveho domu /cinziaku je malo vysadenych stromov, ktore by nielen skraslili prostredie ale by aj okyslicili vzduch medzi cinziakmi. Stromov je na tomto mieste velmi malo . Poprosim Vas ci by bolo mozne vysadit stromy na travnatej ploche ( bol by tu pekny park) a okolo chodnikov? su tu len same parkoviska a plno aut , ktore velmi znecistuju prostredie.

dakujem
Dorota Murinova
Perecka 4

30. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

MsÚ Levice
11. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na danú parcelu je navrhnutá početná výsadba podľa projektu s názvom REVITALIZÁCIA VNÚTROBLOKOV V MESTE LEVICE. Konkrétne Vy, z daných uhlov pohľadov ktoré prikladáte, budete mať výhľad na cca 25 ks nových stromov. Predmetné dreviny sa budú vysádzať v rámci udeľovania náhradných výsadieb za vyrúbané stromy právnickými a fyzickými osobami, ako aj mestom Levice. Na výsadbu je už konkrétne udelených prvých 7 ks drevín (5 ks Sorbus aria Magnifica a 2 ks Pinus sylvestris). Povinnosť vysadenia predmetných 7 ks drevín vyplýva z právoplatných rozhodnutí a lehota na ich vysadenie je do konca roka 2023.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
12. máj 2020

Gabriel Veličáni

Dobrý deň, Pani Murínová má pravdu, už sme mali námietky ohľadne prázdnych plôch v okolí Pereckej 4 a taktiež chýbajúcich detských ihrísk a relaxačných zón ako lavičky. Boli by sme veľmi radi ak by sa čím skôr začali riešiť problémy aj nášho okolia.
16. máj 2022

Dorota Murinova

Perecká-strom-chýbajúci

Dobry den, v aprili 2020 som za obcanov bytoveho domu Perecka 4 zadala dotaz ID 90030 tykajuci sa vysadby stromov na travnatej ploche pred BD Perecka 4. V odpovedi bolo uvedene , ze vysadba stromov bude do r.2023. Chapem to tak , ze aj v rokoch 2021,2022 mohli byt uz vysadene chybajuce stromy, ktorych je v okoli bytoveho domu Perecka 4 akutny nedostatok. Salajuce teplo z asfaltovych ploch a okoitych betonovych domov neprospieva nikomu. Je nehorazne , ze do zaciatku ulice Perecka 4 sa vysadzaju stromy a na ploche , ktoru som odfotila a prilozila do podnetu ID 90030 sa dodnes nic nevysadilo. Je problem tu to plochu vysadit stomami a urobit parcik a osadit lavicky? Bola by to vchodna relaxacna plocha pre obyvatelov sidliska.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania