M.R. Štefánika-Verejné služby-oznam

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
Iveta 20. mája 2020

Dobrý deň. Pondelok - 18.5.2020 sme o 10:40 začuli strašný rachot, všetko sa chvelo, triasli sa okná. Po chvíli zmätku, sme zistili, že priamo nad nami, lieta vrtuľník, ktorý z vojenskej trinástky odváža nejaký materiál, ktorý skladá niekde za činžiakmi oproti. Potom ešte do 11:05 lietal okolo a dovážal tam niečo, čo vyzeralo ako obrovské krabice z iného miesta. Vtáctvo, zvieratá, domáci miláčikovia boli poriadne vyplašené, ľudia zaskočení, dezorientovaní, že čo sa to deje. Mesto by nás, občanov malo o takýchto nečakaných manévroch vopred vhodne upozorniť, aby nevznikla panika. Mňa v prvom momente napadol vybuchnutý činžiak v Prešove.
Ešte poprosíme o vysvetlenie, čo sa to tu robilo.

20. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, spoločnosť TECH-MONT Helicopter company, s.r.o., informovala samosprávu o výkone plánovanej práce vrtuľníkom pri manipulácii s technológiou mobilného operátora na streche objektov/budov v meste Levice na Ul. M. R. Štefánika 21, Ul. Sv. Michala 4 a Saratovskej ul. v dňoch 15.05.2020 okolo 17:00 h a 18.05.2020 okolo 10:30 h. s predpokladaným počtom príletov nad plochu skládky a mesto do 8 letov. Mesto o uvedenej skutočnosti informovalo obyvateľov oznamom zverejneným na webstránke mesta www.levice.sk v trvaní od 11.5.2020 do 18.5.2020.

útvar primátora, MsÚ Levice
20. máj 2020

Iveta

Dobrý deň. Ďakujem pekne za vysvetlenie.
Na webstránku mesta sa nedostane každý, ani ju každý nesleduje. Takže o preletoch vrtuľníka sme nevedeli. Máme tu starých, aj invalidných občanov. Aj ťažko zdravotne postihnutých, ktorí sa nedokážu ísť pozrieť z okna, čo spôsobuje ten rachot, vibrácie, trasenie okien. Takže je samozrejmé, že sme zaskočení a vyplašení.
Preto poprosíme o takýchto nezvyčajných prácach občanov vhodne vopred informovať. Nie každý má internet, a nie každý s ním vie a má možnosť pracovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania