J. Švermu-hluk z cesty

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Dian Zahradka 30. júla 2020

Otazka je ci mesto ma nejaky plan/strategiu na riesenie hlucnosti v niektorých uliciach mesta, resp je v pozicii 'bola analyza, je to OK' . Hluk je neznesitelny (pri prejazde aut aj nad 80 db vo vnutri!),hlavne pocas skolskeho roka, kedy takmer kazdy rodic majuci dieta v niektorej zo skol na Saratovskej, otoci ulicou aj niekolkokrat za den. V skorych rannych hodinach sa stovky pracujucich presuvaju do prace, popoludni detto po skonceni prace.Ulica na niekolko tisic aut (vratane tazkych nakl aut a autobusov) denne nebola dimenzovana. Pokial su chraneni ludia v blizkosti dialnic, vnimam ignorovanie stavu ako diskriminaciu, detto Ludanska atd.

30. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? odd.územného plánovania a stavebného poriadku MsÚ Levice

MsÚ Levice
21. august 2020

Viera Szűcsová

Žiaľ, MsÚ a ostatné úrady v LV, napr. RÚVZ, staveb. úrad, odbor starostl. o ŽP, MP, atď., ignorujú oprávnené požiadavky občanov na zlepšenie životného prostredia. Kompetentní, ale neschopní úradníci vôbec neriešia hlučnosť, prašnosť a exhaláty z cestnej premávky. Svoju povinnosť považujú za splnenú napísaním ročných správ o zhoršenom ovzduší a zvýšenej hlučnosti. Ako bonus prezentujú akcie typu 1 deň na bicykli do práce alebo do obchodu, kreslenie čiar na chodníky, čím znižujú bezpečnosť pre chodcov aj cyklistov a pod. rarity. Aspoň 5 rokov ich upozorňujem na hlučnosť z premávky a navrhujem aspoň obmedzenie rýchlosti v uliciach s RD, ale bez odozvy.
01. január 2021

Iveta

Za takmer pol roka mesto nie je schopné občanovi odpovedať na podnet ? Je teda niekto kompetentný ? Či ?
05. január 2021

Dian Zahradka

Stacilo by aj znizenie rychlosti povedzme na 40 km, ale to som uz navrhoval a neujalo sa. V podstatne vacsich mestach dokazali obmedzit rychlost v obytnych zonach na 30 km, dokonca aj v ramci okresu vacsina obci tak uz urobila. Riesenie vidim len v zmene bydliska.
05. január 2021

Odkaz pre starostu Levice

Prosime uzivatelov, aby komentovali v sulade s pravidlami pouzivania a teda ostali vecni a fakticki a zdrzali sa urazlivych komentarov.

Dakujeme,
Pavla Rachelova
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania