Hlboká-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
IVAN 19. augusta 2020

Na novom parkovisku na Vinohradoch je dlhodobo odstavený vrak bez EK ,STK s poznávacou značkou ZM . Bolo to nahlásené aj na MsP Levice a auto tam je stále.Nové parkovisko má slúžiť obyvateľom Vinohradov a nie ako vrakovisko.

24. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? Mestská polícia Levice

MsÚ Levice
28. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mestská polícia Levice na základe Vášho podnetu vykonala šetrenie vo veci státia osobného motorového vozidla zn. FORD Ka modrej metalízy, evidenčného čísla vozidla ZM093BI, na vybudovanom parkovisku na Hlbokej ul. v Leviciach.
 
Šetrením bolo zistené, že motorové vozidlo je zapísané v evidencii motorových vozidiel na fyzickú osobu a má pripevnené evidenčné čísla vozidla. Motorové vozidlo nie je starým vozidlom ( vrakom ) v zmysle Zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a netvorí prekážku v cestnej premávke tak ako je to uvedené v § 43, zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
 
Ďalej, šetrením bolo zistené, že vozidlo nie je spôsobilé prevádzky v cestnej premávke, nakoľko sa prevádzkovateľ vozidla nepodrobil v ustanovených lehotách bez vyzvania a na vlastné náklady pravidelnej technickej a emisnej kontrole spôsobom a v rozsahu ustanovenom všeobecne záväzným právnym predpisom, čím si nesplnil povinnosť vyplývajúcu z § 45, ods. 1, písm. b), zák. č. 106/2018 Z.z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Mestská polícia Levice uvedenú vec odovzdala dňa 31.07.2020 Okresnému úradu v Leviciach, Odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií ako vecne a miestne príslušnému orgánu k priamemu vybaveniu.
 
Tým, že vozidlo stojí na vybudovanom parkovisku na Hlbokej ul. v Leviciach sa prevádzkovateľ vozidla nedopúšťa žiadneho protiprávneho konania, za ktoré by príslušný správny orgán rozhodol o odstránení motorového vozidla z miestnej komunikácie, prípadne rozhodol o uložení sankcie bez splnomocnenia zákonom. 

Mestská polícia Levice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania