Pretrvávajúci problém vandalizmu a znečisťovania - Staré hrisko

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

Vyriešený
meno
Mgr.Matúš Tarauta 10. septembra 2015

pretrvávajúci problém vandalizmu a znečisťovania verejného priestoru v rekreačnej oblasti Staré hrisko. Zvlášť problematickou oblasťou je neudržiavaný priestor na opekanie v blízkosti cyklistického chodníka, pozostávajúci z dvoch lavičiek a kruhového objektu na oheň, ktorý sa stal pravidelným miestom aktivít vandalov a znečistovateľov okolia, kedže leží mimo väčšieho, stráženejšieho a viditeľnejšieho priestoru na sedenie nachádzajúceho sa v blízkosti začiatku cyklistického chodníka. Riešením by mohlo byť aj odstránenie kruhového objektu na oheň a ponechanie len lavičiek (alebo jednej z nich)

21. september 2015

Odpoveď samosprávy

Lavička bola opravená

TS Levoča
23. september 2016

Matúš Taratuta

Pretrvávajúce znečistovanie a ničenie mobiliáru - Staré hrisko

Pretrvávajúci problém vandalizácie mobiliáru (aj tento rok mnoho častí lavičiek poslúžilo ako drevo na ohnisko) a znečisťovania plochy ihriska a jeho okolia odpadkami, výrubu kríkov a taktiež problém zakladania ohnísk mimo priestorov na to určených. Mohlo by mesto osadiť do priestoru aspoň jednu tabulu o zákaze znečistovania a daľších neprípustnych zakázaných činnostiach, alebo na strom pripevniť tabulové vývesky o zákaze hádzania odpadkov na zem, pretože žiaľ menšina návštevníkov areálu to nerešpektuje a potom znekvalitňuje podobu verejného priestranstva pre všetkých obyvateľov mesta. Ak nie, môže prísť mesto s vlastnými návrhmi a opatreniami,ktoré uchránia a zvýraznia status verejného rekreačného areálu ako naozaj verejného a rekreačného skrze svoju čistou a bezpečnou podobu.
22. január 2017

Mgr. Matúš. Taratuta

Žiadame osadenie v rámci prevencie nežiadúceho javu zákazovej značky, alebo tabule so zoznamom nepovolených činností (znečistovanie, založenie ohna mimo 2 výhradených priestorov atd...) na Starom Hrisku, pri jeho vstupe tak, aby ju každí návštevník videl. Fotografie dokumentujúce tento podnet povedia o potrebe takejto značky viac ako tisíc slov.

Dúfame, že toto leto si Levočania konečne užijú rekreačný areál v dôstojnejšej, čistejšej a civilizovanejšej podobe ako po minulé roky. Nech mesto dá na vedomie aj cez túto tabuľu, že tento priestor je v jeho záujme a pod jeho kontrolou.
23. január 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol 23. januára opätovne odoslaný samospráve.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
02. november 2017

Odpoveď samosprávy

Lavičky boli vymenené.

Oddelenie investičnej činnosti, ÚP a ŽP, SÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania