Nové chodníky pre autá?

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

Neriešený
meno
Le 17. septembra 2016

Dobry den. Rada by som sa opytala, komu maju sluzit nove chodniky na zapade. Bezne sa na nich premavaju osobne auta! Denno denne musim sa uhynat s kocikom autam na chodniku.parkuju pred vchodom!! Chodte a sadnite si na cely den a pozorujte co sa tam deje. Francisciho ulica!! Robte s tym nieco inak chodniky budu opat coskoro rozbite!! Kde je bezpecnost nasich deti? Ak vodici su nedisciplinovani a netolerantni, tak nech mesto to neignoruje. Dajte tam zabrany, aby tade nechodili auta. Dakujem.

21. september 2016

Lukáš

Zabrany by sa osadzovat nemali.
Kvoli sanitkam a hasicom!
Je to len o mentalite ludi.
Treba volat zelenych, nie mestskych.
21. september 2016

Lukáš

§ 52, zákon č. 8/2009 Z.z.:

(2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m.

§ 23, zákon č. 8/2009 Z.z.:

(2) Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich.

https://www.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania