Častý a neznesiteľný zápach na sídlisku Západ

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

V riešení
meno
Ľudmila 09. septembra 2018

Asi nebudem jediná, ktorej vadí neustále šíriaci sa smrad( smrdí to ako močka, výkaly) sídliskom Západ. Nedá sa vetrať, vešať prádlo na balkóny, ten smrad dýchajú naše malé deti,...zaujímalo by ma, ako mesto chce riešiť tento problém.

13. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem Ľudmila,

ďakujeme za podnet. V tomto prípade musím s ľútosťou konštatovať, že problém opakuje.

Dotknutý subjekt sme vtedy preverili, podali podnety na zodpovedné orgány a odpovede Vám prikladáme. Dodávame, že táto oblasť nespadá pod kompetenciu oblastného hygienika.

Z hľadiska intenzity zápachu, zákon nestanovuje žiadne limity ani metódy merania pachových látok v ovzduší. V súčasnej dobe nie je v slovenských predpisoch stanovený žiadny imisný limit. Nie je preto možné preukázať intenzitu pachových látok v ovzduší oprávneným meraním. Z hľadiska ochrany ovzdušia sú v zmysle platných právnych noriem stanovené emisné limity pre jednotlivé znečisťujúce látky, ktoré sú odvádzané do ovzdušia riadeným odvodom, výduchom alebo komínom.

Predmetný zápach na ktorý upozorňujú občania mesta Levoča je v zmysle vyjadrení dotknutých orgánov sprievodným javom všetkých hospodárskych hnojív a zákon ho nerieši.

Subjekt, ktorý tento zápach spôsobuje pri svojej činnosti budeme opätovne kontaktovať.
S úctou,

JUDr. Babejová Lucia
prednostka
12. január 2019

Margita Špaková

Zakon na meranie smradu nemame,ale mame Odbor zivotneho prostredia a ten by sa mal pozriet na to,ci vylievanie mocovky je v sulade so zakonom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania