Kosba

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

Vyriešený
meno
Tomáš 09. októbra 2018

Dobrý deň
ďakujeme za kosbu, ale pri jej realizáciu dochádza k znečisťovaniu nášho bytového domu. Pri použití strunovej kosačky je posekaná tráva až na fasáde do výšky 1m a viac. Prečo sa nepoužíva kosba do zberných košov alebo prečo nezaškolíte pracovníkov, aby kosili od bytovky a kosačka nehádzala všetku trávu na bytovku. Prečo pracovníci čo majú zabezpečiť pohrabanie trávy len postávajú a pokosená tráva pred bytovkou aj za, ostáva hniť. Už pár krát som po nich musel hrabať. Keď išli okolo papierikov alebo sáčkov čo sú na tráve, nie aby ich zodvihli, ale ešte don kopnú a ignorujú. Takýchto pracovníkov platíme z dani? Je to mestský pozemok, tak sa starajte a nepoškodzujte nám náš majetok. Prosím, aby sa vrátila kosba do zberných košov a nie používanie mulčovačov - potom tráva len hnije.

09. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Tomáš,

ďakujeme za podnet. Na sídliskách v meste Levoča sa kosenie s použitím kosačiek so zberom nevyužívalo a ani v súčasnosti nevyužíva. Takýto druh kosby používame jedine v parkoch a na ihriskách, kde je k tomu aj prispôsobený terén. Mulčovanie ostatných verejných priestranstiev má svoje nesporné výhody, keďže rozomletá tráva ponechaná na mieste sa rýchlo rozloží a tým prispieva ku kolobehu živín. Taktiež bráni preschýnaniu pôdy a koreňového systému porastu. Netreba opomenúť ani ekonomickú stránku kosby a teda aj hospodárnejšie nakladanie s verejnými financiami. Tesné okolie bytových domov dokášame krovinorezmi, pri ich použití sa nedá úplne zabrániť znečisteniu okolia, aj keď sa o to samozrejme pokúšame.
S úctou,

JUDr. Babejová Lucia
prednostka
11. október 2018

Tomáš

Minuly rok sa kosilo do zbernych košov, este sa pamätam aku veľkú kopu u nás za bytovku vyrobili a potom to pracovníci TS odviezli na kompostovanie. Ano mulčovanie je dobre ale keď sa robí pravidelne, nie ked je tráva veľká a ostávajú kopy, ktoré hniju a tráva pod nimi ostáva žltá vypálená. Treba sa občas prejsť po sídlisku a skontrolovať odvedenú pracu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania