Probstnerova cesta-znečisťovanie-ovzdušia

Zodpovednosť za riešenie: Levoča

V riešení
meno
Anna 13. augusta 2019

Dobry den,som tu v Levoci na stvordnovom vylete,nakolko som chcela detom ukazat krasy Vasho mesta a tiez Spissky hrad.Vcera sme boli rano na prehliadke Baziliky sv.Jakuba a ked sme vysli von z tohto nadherneho povznasajuceho priestoru, ocitli sme sa doslova v zachode.Celym mestom sa siril absolutne neznesitelny zapach,ktory dost dlho nevymizol.Mrzi ma,ze deti budu mat Vase krasne mesto v pamati ako mesto smradu.Dozvedeli sme sa potom od miestnych ludi,ze proti rozlievaniu hnojiva bojujete spolu s ludmi,ktori tu ziju.Neviem si vobec predstavit,ako tu mozete zit. Chcem Vas povzbudit v tom,aby ste v tomto boji nepolavovali a aby bolo uplne zakazane dotycnemu podnikatelovi prznit rozlievanim hnojiva na okololite polia Vase krasne historicke mesto Levocu.

13. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Anna,

ďakujeme za podnet.

Je mi ľúto, že ste mali negatívny vedľajší efekt počas Vašej návštevy Levoče.

Mesto Levoča začalo vo veci konať už v roku 2018 a to i napriek skutočnosti, že kompetenciu konať v tejto veci majú štátne orgány na úseku ochrany životného prostredia a zdravia obyvateľov. Celé stanovisko v elektronickej forme je sprístupnené na web stránke mesta:

http://www.levoca.sk/?program=51&module_action__0__id_ci=213438

I naďalej konáme, monitorujeme činnosť podnikateľa a vyvíjame snahu , aby sme v súlade so zákonom mali čistý vzduch.

Lucia Babejová
útvar hlavného kontrolóra

Mestský úrad Levoča
21. august 2019

Ján

Kedy si predstavitelia mesta uvedomia, že pokiaľ nesiahnu("podnikateľovi"hazardujúcemu so zdravím Levočanov, obťažujúcim miestnych i turistov smradom, o kazení dobrého mena nehovoriac) na zisk, ktorý z tejto činnosti má, neprestane?! Táto arogantná osoba už dávno mala od postihov skracovať. To sa čaká, až nahnevaný občania vezmú spravodlivosť do vlastných rúk? To ozaj nemá mesto páky na to, aby ani po tak dlhej dobe si bezcharakterný jedinec robil z Levočanov obete svojho "podnikania"?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.